NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Polițiștii vor avea puteri sporite de la sfârșitul acestei luni. Ce se modifică

Schimbări importante în modul de acţiune al poliţiştilor. De la sfârşitul lunii, aceştia vor avea puteri sporite, odată cu intrarea în vigoare a unei legi care le dă dreptul să intre în locuinţele suspecţilor fără acordul proprietarilor.

Prin reglementările din Legea 192 pe 2019, care vor intra în vigoare de la finele acestei luni, poliţiştii vor putea interveni mult mai prompt în apărarea victimelor violenţei domestice.

Dacă în trecut oamenii legii ajungeau la uşa agresorului, dar nu aveau dreptul de a pătrunde în locuinţă imediat pentru salvarea victimei, acum legea s-a schimbat.

Petru Perdun, şef Serviciu Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vaslui: Legea ne dă voie nouă să pătrundem în locuinţa oricărei persoane fizice fără acordul acesteia şi/ori în sediul unei persoane juridice fără acordul reprezentantului dacă în actul de sesizare se indică în mod expres că a avut loc sau are loc, sunt două chestii distincte, un act de violenţă domestică. Este o chestie foarte importantă, pe care trebuie să o ştie lumea.

De asemenea, poliţiştii pot acum să emită ordine de protecţie provizorii şi să ia pe loc măsuri împotriva agresorilor din familii.

Petru Perdun: Poate să dispună mai multe măsuri: poate să evacueze temporar din locuinţă pe agresor, chiar dacă are dreptul lui de proprietate acolo; poate să stabilească distanţă minimă faţă de locuinţă; să reintegreze victima şi copiii în locuinţă.

sursa www.radioiasi.ro

Advertisements

Related posts

Tentativă de abuz sexual asupra unei minore, într-un parc din zona vale. Bănuitul a băgat în spital un tânăr care îi reproșase ce a făcut

Marius Parteni

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PĂȘCĂNENI pentru combaterea furturilor

Redacția

Un șofer începător a ajuns la spital, după ce s-a răsturnat cu mașina în șanț

Irina Gherasim
Încarcă...