NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Copiii un motiv de bucurie, nu de propagandă electorală (VIDEO)

Prima zi de școală a unui copil este un motiv de emoție pentru fiecare părinte. Momentul este pregătit cu săptămâni bune înainte. Se fac cumpărături: ghiozdane, rechizite, haine, etc.  Fiecare familie, chiar dacă are sau nu bani, se dă peste cap să achiziționeze cele necesare pentru ca noua etapă din viața micuțului să înceapă cu dreptul.

Să vii ca primar al urbei, la o zi de la începerea anului școlar, să faci cadou ghiozdane, rechizite și dulciuri unor copii care deja le aveau cumpărate de către părinți, îți face mai mult rău decât bine. Chiar dacă faci o „glumiță” când copiii îți arată că mai au un ghiozdan: „Nu-i nimic, ăsta e de rezervă”.

  

Să mai dai și telefoane disperat că televiziunea ta favorită nu a venit să te filmeze, este iar deplasat. Mă gândesc cu jenă la colegii de la Bit TV cum au ajuns ei într-un suflet la Blăgești ca să facă știrea cu primarul filantrop. Numai că neavând filantropul în cadru, au trebuit să improvizeze ca să dea bine în fața șefului.

Însă să concepi o știre TV în care niște copii sunt puși să spună în cor, ca pe vremea comunismului, ce cadouri au primit de la "domnu` primar" este de-a dreptul jenant.

Eu nu aș fi de acord ca al meu copil să fie folosit ca material electoral pentru un primar sau un partid. Și cred că nici Cojocaru, de la concurență. Și legea e de partea noastră. Însă atunci când nu este vorba despre copilul tău îți permiți să difuzezi corul „Domnu` Primar”. Ca editor eu nu aș fi lăsat acele imagini, însă fiecare își face meseria cum știe și mai ales după cum sună telefonul.

Primarul Dumitru Pantazi trebuie să înțeleagă că acei copii nu au nevoie de cadouri de la el. Ei sunt în grija părinților care le fac daruri. Dacă însă vrea să le facă viața mai bună, edilul trebuie să aibă grijă ca acea grădiniță să aibă grup sanitar, apă curentă, căldură, etc. În acel cartier al Pașcaniului, locul de baștină al acelor copilași, nu există nici un loc de joacă sau parc  pentru ca prichindeii să se joace în siguranță.

Acei copii și mai ales părinții, al căror vot contează atât de mult, ar fi mult mai mulțumiți, și aș îndrăzni să spun fericiți, dacă edilul șef ar amenaja o mică Bibliotecă în Căminul Cultural cu o sală de studiu dotată cu  internet și calculatoare. Tot în acel Cămin Cultural se pot ține spectacole pentru copii, cercuri de dans și alte discipline. Și toate acestea cu o mică cheltuială, însă copiii s-ar bucura înzecit mai mult decât la primirea celui de-al doilea ghiozdănel.

 

{flv}diverse/aveti ghizdane{/flv}

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Câte-un pic pic v-am fraierit! Hit-ul verii lansat după primul an de mandat de primarul Dumitru Pantazi! (Parodie)

Răzvan Grecu

„Comuniștii” plătiți de ApaVital, fac plângeri la CNA împotriva Actualitatea Tv!

Răzvan Grecu

Doar capra și varza, nu și populația!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site