NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

O nouă viziune asupra pieței din zona vale

Administrația locală dorește să continuie planul de modernizare a pieței agroalimentare din zona vale. În acest sens o firmă din Vaslui a prezentat edililor locali o simulare grafică față de cum ar trebui să arate aceasta. Soluția prezentată a încântat reprezentanții municipalității.   

 Conform celor spuse de către purtătorul de cuvânt al Primăriei, hala se va transforma într-un bazar, iar zona pieței și modulele existente vor fi acoperite. În fața pieței va fi o stație de taxiuri cu un număr de 8 autovehicule, parcarea pentru agenții economici va fi pe un teren pe care Primăria îl va achiziționa în spatele pieței, pe strada Fundac, iar parcarea pentru clienți va fi în dreptul stadionului de rugby.

"Administraţia locală a avut o discuţie zilele trecute cu firma ce s-a ocupat de modernizarea pieţei din Vaslui. Societatea respectivă a prezentat în PowerPoint cum văd ei modernizarea pieţei din zona vale a Pașcaniului. În acest sens în momentul de faţă se lucrează la un Studiu de Fezabilitate care va fi gata cel mai probabil în primăvară anului 2015. Conform celor prezentate, Hala va fi transformată în bazar. Zona de platou va fi acoperită şi va cuprinde şi modulele existente. Parcarea pentru clienţi se va face doar în dreptul stadionului de rugby. Pentru agenţii economici se va cauta o soluţie pe strada Fundac Fântânele, în zonă existând un teren liber şi scos la vânzare, pe care Primăria va încerca să îl achiziţioneze. Mai mult, piaţa va avea şi un panou la intrare pe care va fi scris, cel mai probabil, “Piaţa Agroalimentară din Zona Vale", ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei  Pașcani.

  

Viceprimarul Vasile Axinte a declarat că valoarea totală a investiției va ajunge la 2.000.000 de euro, dar că acest demers este extraordinar de benefic pentru cetățeni. Până la finalul acestui an se va discuta toate detaliile privind acest aspect, iar până în 2016 să fie realizat proiectul.

Menționăm faptul că și vechea administrație și-a manifestat dorința de a moderniza această piață, însă din păcate totul a rămas la stadiul de discuții. Pe vremea aceea modelul de urmat era piața din Târgu Neamț.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Proiect privind modernizarea pieței vale: Standurile mutate în hală, iar producătorii agricoli vor avea tarabe pe platou

Marius Parteni

8 pășcăneni își doresc funcția de primar, pe 27 septembrie!

Răzvan Grecu

Şase monumente importante din judeţul Iaşi, în cursa „cu obstacole“ pentru banii UE

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site