RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ploi şi vijelii în aproape toată ţara

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând de luni după-amiază, mai întâi în jumătatea vestică, unde vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, apoi, până marţi seara, în centrul, sudul şi estul ţării, potrivit unei informări a ANM.

 În intervalul 24 martie, ora 14.00, 25 martie ora 22.00, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină, potrivit unei informari emise duminică de meteorologi.

 Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de luni, 24 martie în regiunile din jumătatea vestică, apoi se vor manifesta local şi temporar în centrul, sudul şi estul teritoriului.

  

Potrivit prognozei meteorologilor, în perioada 24 – 27 martie cresc şansele de precipitaţii pentru aproape toată ţara. De asemenea, săptămâna aceasta temperaturile vor scădea faţă de cele înregistrate până acum, valorile termice apropiindu-se de cele normale ale perioadei.

 Totodată, specialiştii au anunţat că în luna aprilie vom avea parte de temperaturi mai scăzute decât în martie, iar luna mai va fi una mai ploioasă în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a precizat că în această vară, în unele zone, s-ar putea instala seceta.

  (Sursa: adevarul.ro)

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Buletin de București: Noi detalii din Azilele groazei din Voluntari /  Victimele, unele „mâncate de viermi”, și-au cărat cu găleata dejecțiile, au fost bătute iar unul dintre angajați le-a turnat în ciorbă un borcan întreg de ardei iute

Redacția

Reprezentant ​STB: “Nu a ieșit nicio mașină până vineri la ora 6 dimineața. Nu știm la ce oră ar putea ieși sau dacă vor ieși mașinile pe traseu”

Redacția

Legea prin care e eliminat dosarul cu șină, promulgată de Iohannis

Redacția
Încarcă...