NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cărți noi de identitate de la 1 aprilie, prevăzute cu cipuri

Noile cărți de identitate vor fi prevăzute cu cipuri pe care vor fi stocate mai multe informaţii. De la numele părinţilor, până la imaginea facială şi amprente. De asemenea, buletinele electronice vor cuprinde şi detalii în legătură cu starea de sănătate, inclusiv diagnosticele medicale. Buletinele electronice nu sunt obligatorii, pentru ca există alternativa fără cip.

Noutatea cărţilor de identitatea biometrice constă în inscripţionarea unor informaţii pe cip-ul încorporat: prenumele părinţilor şi date precum imaginea facială şi amprentele a două degete.

Documente vor include şi informaţii de pe cardul de sănătate: codul unic de identificare în sistemul de asigurări de sănătate şi numărul cardului de asigurat.

Plus date vitale: diagnostice medicale cu risc mare, grupa sanguină şi RH-ul, acceptul pentru prelevarea de organe după deces.

Pe cartea de identitate apar ca şi până acum datele clasice: numele şi prenumele, sexul, cetăţenia, data și locul naşterii, semnătura, fotografia, codul numeric personal şi adresa.

Prin elementele de securizare, autorităţile spun că noile buletine vor fi imposibil de falsificat. Pentru că acest tip de document a stârnit nemulţumirea unora, inclusiv a preoţilor, autorităţile vor emite şi cărţi de identitate clasice, pentru cei care nu doresc să aibă carte de identitate biometrică.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Un șofer a fost prins pe DN66 cu o viteză de trei ori mai mare decât limita legală

Redacția

Bebeluș născut în ambulanță, la Fălticeni. „O bucurie mult așteptată în aceste zile încărcate de suferință și COVID”

Redacția

Raketul care a demascat asasinatul la comandă ce a îngrozit România: „Am intrat toţi şase cu ciorapi pe faţă“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site