NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie răspunde acuzațiilor lui Olariu cu chitanțele sumelor plătite către Primărie: „Cred că Sorin Olariu este omul PSD-ului!”

 

Consilierul Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a răspuns astăzi în cadrul unei conferințe de presă, acuzațiilor aduse ieri de consilierul Sorin Olariu.  Popularul  a lansat ieri, tot în cadrul unei conferințe de presă, acuzația conform căreia societatea Lorimer, patronată de liberal, nu ar fi plătit chiria terenului din fața Gării, pe care are amplasată o construcție, timp de 6 ani.

 

Olariu a susținut că societatea lui Pintilie ar fi prejudiciat bugetul local cu 273.772 lei. Acuzele acestuia nu au fost însoțite de niciun document în care  Primăria să ateste datoriile firmei Lorimer. Popularul a făcut referire la un răspuns dat de municipalitate cu privire la perioadele în care a existat contract de închiriere pe acel teren.

„Și am aici o cerere în care am cerut de la Primărie detalii și  pentru West Moldavia și pentru Lorimer. Și ce-am primit? Mă refer la spațiile din fața Gării. Și avem două contracte pentru domnul Pintilie:? 2008 – 2009 la care dumneavoastră plăteați 850 de lei și din 2009 până în 2016, în ianuarie, domnule Pintilie nu mai aveți contract. Ca să mințiți și să spuneți că dumnevoastră plătiți este o mare eroare și vă spun de ce: atât timp cât nu ai contract nu ai cum să plătești, dar ar fi și ilegal să plătești ceva care nu are contract. Oricum ar fi, e ilegal! Fac un calcul și am o rugăminte la dumneavoastră să veniți și cu chitanțele: pentru că aveți 6 ani, domnule Pintilie, 72 de luni la 3802 lei, iese 273.772 de lei”, a acuzat Sorin Olariu.

În replică, Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a venit în conferința de presă organizată astăzi, cu documente fiscale emise de Serviciul de Taxe și Impozite Locale al Primăriei municipiului Pașcani din care rezultă că firma sa a achitat sumele pentru ocuparea domeniului public, din fața Gării, în perioada indicată de Sorin Olariu. Pintilie i-a cerut lui Olariu să nu mai facă acuzații publice fără să fie documentat și a acuzat faptul că nu este corect să lansezi acuzații și apoi să-i ceri celuilalt să prezinte dovezi că este în regulă.

„Încep a spune că am fost acuzat de domnul Sorin Olariu că la magazinul din fața Gării nu am plătit 6 ani de zile. Eu vă spun că am plătit în fiecare an, în fiecare lună. Pentru o parte dintre dumneavoastră, am trimis ieri pe e-mail dovada plăților, pentru cei care nu au primit, am aici lângă mine un răspuns de la Finanțele Publice Locale care dovedește că am plătit în fiecare lună în ultimii 10 ani de zile. Domnul Sorin Olariu m-a acuzat că nu am plătit și mi-a cerut în mod expres, că așa este voința domniei sale, să vin să-i arăt cele 72 de chitanțe reprezentând plata pentru 6 ani de zile. Nu este corectă abordarea, în sensul că domnia sa trebuia să se documenteze înainte de a face aceste acuzații și nu este corect ca atitudine să arunci în spațiul public acuzații și după aceea să-i spui celui care este acuzat: nu ai decât să vii să te justifici.Dar mă rog, findcă am anticipat o astfel de abordare, eu am cerut în urmă cu o lună o informare de la Serviciul de Finanțe Publice și documentul îl aveți în față”, a replicat Marius Pintilie.  

Pintilie l-a acuzat la rândul său pe Sorin Olariu că este un instrument al PSD și al primarului Dumitru Pantazi care are rolul de a ieși public și a-l acuza pentru a scădea în sondaje. În opinia liberalului, primarul Dumitru Pantazi stă foarte prost în sondaje, astfel că are nevoie ca Pintilie să scadă, motiv pentru care Olariu îl atacă cu regularitate. Liberalul l-a asemuit pe Olariu cu fostul consilier independent Dionisie Afloroaei, care în campania electorală din anul 2008 a criticat dur PSD, iar când a intrat în Consiliu Local a făcut alianță cu acest partid.

„Rolul domnului Olariu. Mă voi întoarce în timp un pic și aș dori să explic pășcănenilor că a mai fost în Consiliul Local, acum câteva mandate, un cetățean care a candidat independent, iar în momentul în care a candidat a strigat foarte tare, iar o parte dintre cetățeni l-au auzit. Striga că administrația PSD  Pașcani, de atunci, era o administrație coruptă și că el va schimba acele lucruri din postura de consilier local. Acel conslier se numește Dionisie Afloarei (n.r Afloroaei) și el a fost în Consiliul Local, a câștigat încrederea cetățenilor, în special a tinerilor, iar în momentul în care a ajuns în Consiliul Local, istoria o dovedește că a făcut jocurile celor de la PSD. În 2016 am avut aceeași tipologie, pe domnul Olariu care în campania electorală a făcut cam același lucru. A fost chiar mai virulent decât mine, chiar mai incisiv decât mine, în a spun și a explica pășcănenilor că administrația PSD de până în 2016 este o administrație coruptă, că este o administrație incompetentă și vă rog să vă aduceți aminte dumneavoastră toate postările de pe Facebook, în care domnul Olariu critica vehement administrația PSD Pașcani.  După ce a ajuns în Consiliul Local, Olariu a colaborat cu noi câteva luni, iar în momentul în care PSD Pașcani a avut nevoie de votul domniei sale, Sorin Olariu s-a desconspirat și a trecut de partea PSD. Dacă s-a rezuma doar la votul din Consiliu Local, pot să înțeleg că este o opțiune politică. (…) Problema este că el face jocurile PSD altfel. Iese în spațiul public făcând tot felul de acuzații, cu scopul de a denigra PNL Pașcani, de a-l denigra pe Pintilie Marius și pe colegii mei din Consiliul Local. Cred că Sorin Olariu este omul PSD-ului. Eu cred că aceasta este o tehnică, este un plan pus la cale de Sorin Olariu cu cei de la PSD și eu vă explic dumneavoastră de ce se-ntâmplă aceste lucru. Probabil că undeva în sondajele PSD, s-a schimbat un echilibru acolo și ținta principală pentru următorul an de zile este Pintilie Marius ”,  a acuzat Marius Pintilie.

Menționăm că în tot acest scandal, în care sunt implicați Olariu, Bodoașcă și Pintilie, conducerea Primăriei municipiului Pașcani, cea care are acces la toate documentele citate de cei în cauză, refuză să facă lumină și să explice care este adevărul.

loading...
Advertisements

Related posts

www.scudas.com a fost lansat de noul proprietar al fabricii de renume din Pașcani

Marius Parteni

Adio, autostradă! Parlamentarii PSD Iaşi au votat buget gras pentru Teleorman

Redacția

EcoServ SRL, societate cu datorii ascunse, va primi pe tavă un cadou din partea șefilor Primărie, cu sprijinul consilierilor PSD – PMP

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site