NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Eco Salubritate pe pierdere, după aplicarea noii taxe speciale

Operatorul local de salubritate are probleme cu încasările, după ce a intrat în vigoare taxa specială prevăzută de Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Iași. Eco Salubritate ridică deșeurile de pe domeniul public, le transportă la Iași, dar costurile de transport nu sunt asigurate de către Primăria Pașcani.

Mai exact, din luna martie, la Serviciul de Taxe și Impozite locale taxa încasată de la persoanele fizice din Pașcani este mai mică cu un leu, conform celor stabilite la nivel de ADIS. Agenții economici plătesc o taxă în funcție de numărul angajațior, suprafața sediului punctelor de lucru și cantitatea de gunoi gerenerată. Operatoru local transpotă la Iași cantitatea de deșeuri, deși odată cu intrarea în vigoare a noilor tarife de acest serviciu ar fi trebuit să se ocupe firma desemnată de ADIS prin licitație.

Porblema e că Primăria Pașcani achită către operatorul local contravaloarea serviciilor după prețurile intrate în vigoare, ceea ce nu acoperă astăzi cheltuielile de transport la depozitul ecologic de la Țuțora. Pentru un metru cub transportat, administrația locală achită 189 lei , conform informațiilor oferite de directorul Leonard Ursu, dar costurile ar fi de 205 lei pe mcub.

„Tarifele celor de la ADIS sunt valabile doar pentru transportului la stația de transfer de la Ruginoasa, care nu este funcțională. Nu este corect ce se întâmplă”, a spus consilierul PNL Claudiu Bodoașcă.

Conducerea societății Eco Salubritate a transmis, din informațiile noastre, o informare către Primărie și Consiliul Local, în care explică că din această cauză înregistrează pierderi lunare, solicitând soluții pentru acoperirea acestora.

„Noi nu am primit nici o informare. Tarifele respective au fost stabilite pentru activitatea noului operator”. a spus și Marius Pintilie.     

Conducerea operatorului de salubritate a refuzat să facă publie documentele trimise către Primărie și Consiliul Local. Menționăm că noua taxă specială a fost adoptat în luna februarie de Consiliul Local Pașcani, cu votul PSD și PMP.

loading...
Advertisements

Related posts

Comercianții din piața deal nemulțumiți de condițiile în care lucrează

Diana Marcu

Pantazi îl lasă primar pe Axinte, în perioada campaniei. Relația cu mass-media blocată, cereri de informare fără răspuns

Marius Parteni

Zile libere Crăciun – Revelion. Românii vor avea parte de alte două minivacanțe

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site