NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie după decizia instanței din cazul ApaVital: „Este clar că e o frăție, o prietenie, o înțelegere foarte apropiată între Dumitru Pantazi și cei de la ApaVital”! Aleea ”Plozilor” dată drept dovadă

Decizia definitivă a judecătorilor în dosarul redevenței datorate de ApaVital municipalității, a stârnit primele reacții în rândul consilierilor locali. Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a ținut, într-o conferință de presă, să le mulțumească celor din societatea civilă, care au luptat pentru ca redevență datorată municipalității să fie plătită în întregime, conform legii, de către ApaVital. Liberalul le-a mulțumit lui Ion Moțatu și Dumitru Popa despre care a spus că sunt „oameni de calitate, care au luptat pentru o cauză cinstită”.

„Sunt două aspecte pe care vreau să le menționez, la întrebarea dumneavoastră. În primul rând, este de apreciat gestul celor doi pășcăneni, care s-au luptat mai mult pentru interesul municipiului, decât a făcut-o primarul Dumitru Pantazi. Este un lucru bun, un lucru de lăudat, trebuie să înțeleagă și ceilalți pășcăneni că mai sunt oameni de calitate în orașul nostru, care luptă pentru o cauză cinstită, pentru interesul municipiului nostru”, a transmis Marius Pintilie, fondatorilor Asociației ”Pentru Pașcani”.

Curtea de Apel Iași a decis ieri, în mod definitiv, că cei de la ApaVital și ARSACIS au de acum înainte obligația de a plăti redevența cuvenită municipalității la întreaga sa valoare, adică 1,9 milioane de lei anual. În aceeași hotărâre, magistrații au respins pretențiile municipalității de a recupera de la operator sumele de bani neachitate din 2014, și până acum. Este vorba despre aproximativ 6 milioane de lei, bani care nu pot fi recuperați nici de la ApaVital, nici de la ARSACIS, deoarece nu există un contract între cele două părți cu această obligație.

În acest context, Pintilie l-a acuzat pe primarul Dumitru Pantazi că i-a protejat pe cei de la ApaVital, deoarece ar avea interese personale.

  

„Pe de altă parte, atitudinea domnului primar Dumitru Pantazi la adresa ApaVital este arhicunoscută. Domnul primar este avocatul, este apărătorul celor de la ApaVital, el fiind plătit din banii pășcănenilor. În loc să lupte de partea cetățenilor, el a trecut de partea ApaVital. De ce a trecut acolo, ce înțelegeri are primarul cu ApaVital?! Unele se văd! Dacă ne uităm pe Aleea ”Plozilor”, pe strada făcută recent de domnul primar, acolo vedem că investițiile în rețeaua de apă și canalizare s-au făcut cu o rapiditate extraordinară. Deci, acolo unde este un interes pentru domnul primar, lucrurile se mișcă repede. Pe alte străzi, unde se așteaptă apă și canalizare de peste 30 de ani, acolo lucrurile nu se mișcă repede. Este clar că este o frăție, este o prietenie, este o înțelegere foarte apropiată între Dumitru Pantazi și cei de la ApaVital. Drept dovadă, au apărut în presă fotografii cum au venit toți directorii de la ApaVital ca să rezolve problema domnului primar. De ce nu au venit directorii de la Iași, care încasează zeci de mii de lei din banii pășcănenilor, care plătesc un tarif mărit la apă, pe orice străduță din municipiul Pașcani care nu are apă și canalizare deloc”,  a acuzat Marius Pintilie.  

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor telefonice repetate, pentru a comenta aceste acuzații. Acesta a fost contactat și prin intermediul aplicațiilor de tip mesaj, însă nu a răspuns.

ApaVital, prin reprezentantul Gheorghe Vlasie, a transmis că nu comentează hotărârile judecătorești.

Advertisements

Related posts

Două posturi scoase la concurs în cadrul Primăriei Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Se introduc ‘Trenurile Soarelui’ de săptămâna viitoare. Legături cu litoralul și delta

Redacția

A fost semnat contractul pentru desemnarea staţiilor de transfer a deşeurilor de la Ruginoasa, Bălţaţi şi Hârlău

Redacția
Încarcă...