RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pfizer-BioNTech accelerează producerea unei doze specifice „booster” împotriva variantei Omicron, care să fie gata în 100 de zile

Alianţa Pfizer-BioNTech a decis să accelereze producerea unei doze specifice „booster” de vaccin împotriva variantei omicron a SARS-CoV-2, care să fe gata în 100 de zile, anunţă luni compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, relatează BFMTV, preluat de News.ro.

Pfizer şi BioNTech voiau să verifice eficienţa vaccinului actual în privinţa noii variante omicron a SARSA-CoV-2, însă au decis până la urmă să accelereze crearea unei noi versiuni, la fel ca laboratoarele farmaceutice concurente.

În doar câteva zile, omicron a devenit o sursă de îngrijorare la nivel mondial şi a dus deja la închiderea frontierelor unor ţări.

Este vorba despre o miză importantă, deoarece nu se ştie încă dacă omicron poate evita vaccinurile actuale.

  

Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului acestei noi tulpini, însă este necesar ca producţia industrială să fie adaptată ulterior.

Până în prezent, doza „booster” permite să se facă faţă diverselor variante care au devenit dominante în lume – britanică (alpha) şi apoi indiană (delta).

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, concurentă, a anunţat săptămâna trecută că pregăteşte un vaccin specific, care urmează să fie gata în primul trimestru al lui 2022.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Departamentul de Afaceri Economice şi Sociale al ONU: India urmează să devină, la sfârşitul lui aprilie, cea mai populată ţară din lume şi să depăşească China / Populaţiei chinei ar putea scădea sub un miliard până la sfârşitul secolului

Redacția

Maria Zaharova, în legătură cu declararea ca „personae non gratae” a unor diplomaţi ruşi în România: Un pretext inventat. Decizia nu va rămâne fără un răspuns adecvat

Redacția

Rusia admite că forțele ucrainene au trecut fluviul Nipru: Se vor confrunta cu „focuri infernale”

Redacția
Încarcă...