RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Peste 8 milioane de tone de cereale ucrainene au trecut prin Portul Constanța în primele 7 luni ale anului / Transporturile au încetinit brusc în iulie

Ucraina a transportat 8,1 milioane de tone de cereale prin portul românesc Constanța de la Marea Neagră în primele șapte luni ale anului, a declarat autoritatea portuară pentru Reuters.

Portul ConstantaFoto: Inquam Photos / George Calin

Ritmul transporturilor a încetinit brusc după ce Rusia a atacat infrastructura din porturile interioare ale Ucrainei de lângă granița cu România.

  

Fluviul Dunărea este ultima cale navigabilă prin care Ucraina poate exporta cereale, după ce accesul la porturile sale din Marea Neagră a fost întrerupt când Rusia a renunțat, la jumătatea lunii iulie, la acordul privind un coridor de trecere sigură negociat de Națiunile Unite și Turcia.

De atunci, Rusia a atacat de mai multe ori porturile dunărene.

Datele portului Constanța au arătat că 8,1 milioane de tone de cereale ucrainene au părăsit portul în primele șapte luni, față de 7,5 milioane de tone la sfârșitul lunii iunie.

Ucraina a apelat la porturile sale fluviale de pe Dunăre după ce Rusia s-a retras din acordul privind cerealele din Marea Neagră.

Porturile fluviale, care reprezentau aproximativ un sfert din exporturile de cereale, au devenit de atunci principala rută de ieșire a grânele ucrainene,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cristiano Ronaldo a semnat contractul cu echipa saudită Al Nassr

Redacția

România va accepta o inspecţie a ruşilor la baza Deveselu dacă şi o delegaţie a ţării noastre va putea vedea baze militare din Rusia

Redacția

Djokovici va juca la Indian Wells pentru prima dată după 2019

Redacția
Încarcă...