NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Peste 45.000 de dosare privind recalcularea pensiilor sunt întârziate

Peste 45.000 de dosare privind recalcularea pensiilor sunt întârziate.Potrivit unei statistici a Casei Naţionale de Pensii, media întârzierilor este între una şi trei luni, însă unele ajung chiar şi până la şase luni. Cele mai multe întârzieri sunt în Sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei şi în judeţele Alba, Gorj şi Argeş.

 

  

În acest context, ministrul muncii, Violeta Alexandru, le-a cerut şefilor tuturor caselor judeţene de pensii din ţară să rezolve situaţia până în prima săptămână a lunii viitoare. Ea a amintit că termenul legal pentru rezolvarea unei solicitări de recalculare a pensiei este de 45 de zile.

Ministrul muncii a mai cerut ca pe parcursul procesului de recalculare, între angajaţii caselor judeţene de pensii şi solicitanţi să existe o comunicare clară şi asumată.

 sursa www.radioiasi.ro 

Advertisements

Related posts

Zilele municipiului Pașcani: rețetă financiară dezastruoasă! Doar 60.000 de lei din contracte de închiriere! Primăria trebuie să mai facă rost de 100.000 de lei

Răzvan Grecu

Ninsori abundente si viscol. Cum arata prognoza meteorologilor pentru cele trei luni de iarna

Redacția

Consilierul Sorin Olariu despre blocarea proiectelor sale de către Primărie: „Doar prin mijloace de tortură aș putea să le deblochez”

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site