RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieSocial

Iași: Angajații Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă continuă greva

Angajații Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Iași continuă greva și solicită o mărire a salariilor din teritoriu pentru a ajunge la același nivel cu veniturile funcționarilor din minister.

Pe de altă parte, ei cer deblocarea posturilor din Agențiile de Ocupare a Forței din Muncă. Punctual pentru județul Iași acest deficit este de aproximativ 15 la sută. Purtătorul de cuvânt al AJOFM, Adriana Sârghie ne-a mai precizat că salariul maximum pe care îl poate obține un funcționar din teritoriu, după 35 de ani de muncă, este de aproximativ 4700 de lei, având toate sporurile incluse.

   Adriana Sârghie: Noi ne dorim să ne putem desfășura activitatea la un nivel optim și bineînțeles, orice revendicare a noastră dorim să fie soluționată favorabil.

Și la Casa Județeană de Pensii Iași continuă seria protestelor, dar sunt rezolvate anumite solicitări venite din partea cetățenilor, mai ales cele cu caracter de urgență. Prefectul de Iași, Bogdan Cojocaru și-a exprimat deschiderea la dialog față de toate confederațiile sindicale și a precizat că în comisiile de specialitate sunt analizate revendicările acestora, iar ulterior sunt trimise la București.

  

    Bogdan Cojocaru: “Au fost și în ultimele două săptămâni, într-adevăr, au fost mai multe instituții sau angajații din mai multe instituții au avut aceste ieșiri în stradă spontane. Există o dorință a dumnealor de a atrage atenția că și în aceste sectoare, care au beneficiat în trecut de modificări salariale, trebuie luate în calcul pentru alte modificări ce ar putea fi făcute în următoarea perioadă. Există un dialog atât la nivel instituțional, mă refer aici ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, în funcție de solicitările pe care dumnealor le au, în așa fel încât să putem să le transmitem mai departe către Guvern. “http://www.radioiasi.ro/stiri/regional/audio-iasi-angajatii-agentiei-judetene-de-ocupare-a-fortei-de-munca-continua-greva/

Related posts

Furnizarea apei, întreruptă pe străzile Ștefan cel Mare și Grădiniței din Pașcani

Redacția

De câţiva ani, comuna Cuza aşteaptă ajutor de urgenţă

Redacția

(VIDEO) Doi polițiști din Brăila au murit carbonizați în urma unui accident înfiorător. Erau în timpul misiunii

Redacția
Încarcă...