NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Peste 16.000 de persoane din județul Iași au semnat pentru schimbarea Constituției. „Fără penali”

Ieri, actori ai scenei teatrale din Iaşi au venit la cortul special instalat în Piaţa Unirii ca să-i încurajeze atât pe cei doi voluntari nevăzători, cât şi pe cetăţenii care doresc modificarea Constituţiei.

Campania „Fără penali”, care urmăreşte strângerea de semnături pentru modificarea Constituţiei în aşa fel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată ocupa funcţii publice, a primit ieri sprijinul mai multor actori ieşeni. Emil Coşeru, Ada Lupu, Doru Aftanasiu şi Oana Sandu au vorbit pe rând lângă cei doi ocupanţi (nevăzători) ai cortului instalat în Piaţa Unirii, unde trecătorii se pot opri pentru câteva secunde să semneze iniţiativa cetăţenească de modificare a legii fundamentale. Actorii au subliniat că nu fac politică şi că nu ţin cu un partid sau altul, dar au cerut o reprezentare la nivelul Guvernului şi al conducerii Parlamentului conformă cu imaginea pe care trebuie să o aibă România. Degradarea de la o zi la alta, absenţa oricărui progres – ba, dimpotrivă, distrugerea continuă la toate nivelurile – conducerea „agramată” a Guvernului au fost câteva motive invocate de cei prezenţi pentru semnarea iniţiativei. Cosette Chichirău, de la USR, partidul care asigură logistica acestei campanii prelungite, s-a arătat oprimistă că se vor strânge cele 500.000 de semnături necesare şi i-a îndemnat pe toţi cei care vor o asemenea schimbare în bine să participe la campanie punându-şi numele alături de cele strânse deja. La nivelul judeţului, până ieri, listele totalizau peste 16.000 de semnături.

  

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Consilier local: Primarul Pantazi nu ar trebui să susțină creșterea prețului la gunoi, după ce a promis taxă de 8 lei în campania electorală

Marius Parteni

Chirica, deranjat de „PSD-iștii cu mințile încețoșate“, îl măsoară pe Ponta

Redacția

Votul, pe comune. Cum a fost colorat județul de Iohannis și Dăncilă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site