NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Rusia desfăşoară o „semnificativă campanie de dezinformare” în UE, cu privire la coronavirus

Mass-media ruse au desfăşurat „o semnificativă campanie de dezinformare” împotriva Occidentului, pentru a agrava impactul noului tip de coronavirus, a genera panică şi a semăna neîncredere, potrivit unui document al Uniunii Europene consultat miercuri de Reuters, informează Agerpres.

„Este în curs o semnificativă campanie de dezinformare din partea mass-media de stat ruse şi furnizorilor de ştiri pro-Kremlin cu privire la COVID-19”, se precizează în acest document intern, ce datează din 16 martie.

„Scopul global al dezinformării desfăşurate de Kremlin este de a agrava criza de sănătate din ţările occidentale… în linie cu strategia mai amplă a Kremlinului de a încerca să submineze societăţile europene”, se arată în documentul elaborat de Serviciul European de Acţiune Externă, care îl asistă pe Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate comună.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele rus Vladimir Putin declara că Rusia a fost vizată de atacuri externe lansate de inamici care transmit ştiri false despre coronavirus pentru a genera panică în rândul populaţiei ruse.

sursa DIGI24

Advertisements

Related posts

Primele exit-poll-uri la cele 4 televiziuni. TVR si Digi 24 il dau castigator pe Iohanis. Antena 3 il da invingator pe Ponta, Realitatea TV da egalitate. PSD: Iohannis 53%, Ponta 47%!

Redacția

Parlamentul a decis: criminalii, violatorii şi tâlharii au interzis la liberare condiţionată. Ce mai prevede legea

Redacția

Zarurile sunt aruncate: astăzi este ultima zi de înscrieri oficiale la BEJ în cursa electorală

Redacția
Încarcă...