RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Rusia desfăşoară o „semnificativă campanie de dezinformare” în UE, cu privire la coronavirus

Mass-media ruse au desfăşurat „o semnificativă campanie de dezinformare” împotriva Occidentului, pentru a agrava impactul noului tip de coronavirus, a genera panică şi a semăna neîncredere, potrivit unui document al Uniunii Europene consultat miercuri de Reuters, informează Agerpres.

„Este în curs o semnificativă campanie de dezinformare din partea mass-media de stat ruse şi furnizorilor de ştiri pro-Kremlin cu privire la COVID-19”, se precizează în acest document intern, ce datează din 16 martie.

„Scopul global al dezinformării desfăşurate de Kremlin este de a agrava criza de sănătate din ţările occidentale… în linie cu strategia mai amplă a Kremlinului de a încerca să submineze societăţile europene”, se arată în documentul elaborat de Serviciul European de Acţiune Externă, care îl asistă pe Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate comună.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele rus Vladimir Putin declara că Rusia a fost vizată de atacuri externe lansate de inamici care transmit ştiri false despre coronavirus pentru a genera panică în rândul populaţiei ruse.

  

sursa DIGI24

Related posts

BitTv.info refuză să clarifice declarațiile pe care viceprimarul Axinte susține că nu le-a făcut față de dezvăluirile Actualitatea Tv

Marius Parteni

Guvernul promite în Planul de Relansare Economică peste 3.000 de km de autostradă și drumuri expres până în 2030

Redacția

Legea finantarii partidelor: Prag de 3%, fara banere si afise stradale, dar cu amenzi si inchisoare

Redacția
Încarcă...