RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pele, cel mai bun fotbalist din istorie, s-a născut într-o familie săracă și a muncit ca servitor

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento. El este considerat a fi cel mai mare jucător din toate timpurile.

Născut pe 23 octombrie 1940, Pele a crescut într-o familie săracă în localitatea Bauru, statul Sao Paulo. A început să câștige primii bani lucrând într-o ceainărie, ca servitor.

Învățat să joace de tatăl său, din cauza condițiilor financiare precare ale familiei nu-și putea permite un echipament adecvat sau o minge și, de obicei, juca fie cu un ciorap umplut cu ziare și legat cu sfoară, fie cu un grapefruit.

Edson Arantes do Nascimento Pele, după numele întreg, a jucat pentru mai multe echipe de amatori în tinerețe, inclusiv Sete de Setembro, Canto do Rio, Sao Paulinho și Ameriquinha. Pele a condus juniorii echipei Bauru Athletic Club la câștigarea a două campionate de stat de tineret din Sao Paulo.

  

Pele este considerat de mulți specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Legendarul brazilian a debutat la profesioniști la vârsta de 15 ani, în tricoul lui Santos, și, la 16 ani făcea parte deja din echipa națională a Braziliei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

La Palatul Primăverii din București, fosta reședință a soților Ceaușescu, domnește un kitsch fără limite

Redacția

Gupul paramilitar rus Wagner a pus mâna pe 3 situri aurifere în Mali / Francezii îi acuză de „jaf”

Redacția

LIVE Război în Ucraina, ziua 149: Ucraina și Rusia ar urma să semneze un acord pentru reluarea exporturilor de cereale / Senatorii americani au pregătit o rezoluție privind genocidul comis de armata rusă

Redacția
Încarcă...