RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis: Reprezentarea ţărilor din Flancul Estic în conducerea NATO, o aspiraţie legitimă. Sunt în prima linie

Preşedintele Klaus Iohannis a subliat în cadrul eventimentului pentru aniversarea a 20 de ani de la addderarea la NATO că ţările din Flancul Estic se află în „prima linie aliată de descurajare şi apărare”, argumentând necesitatea unui reprezentant în fruntea alianței. 

Președintele a subliniat necesitatea unui reprezentant al Flancului Estic în conducere FOTO Arhivă

Președintele a subliniat necesitatea unui reprezentant al Flancului Estic în conducere FOTO Arhivă

„Ţările din Flancul Estic al NATO sunt, în aceste vremuri, în prima linie aliată de descurajare şi apărare pentru menţinerea securităţii euroatlantice în faţa posturii agresive a Rusiei. Este, de aceea, o aspiraţie legitimă pentru o reprezentare mai semnificativă în structurile de conducere ale NATO a unei întregi regiuni care, de-a lungul istoriei, s-a confruntat permanent cu pericolul rusesc”, a afirmat președintele în cadrul eventimentului organizat cu ocazia aniversării a 20 de ani de la aderare.

  

Șeful statului a mai arătat că „România a primit recunoaşterea tuturor aliaţilor pentru performanţele şi profesionalismul militarilor noştri şi şi-a consolidat statutul de partener de încredere în interiorul NATO”.

„Acestea au şi fost, de altfel, argumentele intrării mele în competiţie pentru funcţia de Secretar General al NATO, având convingerea că experienţa şi înţelegerea aprofundată a specificului acestei regiuni complicate reprezintă atuuri semnificative pentru deciziile viitoare pe care Alianţa va trebui să le ia astfel încât să asigure securitatea euroatlantică”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cătălin Drulă, despre șansa USR la alegerile prezidențiale: ”Când forţele reformiste se unesc împotriva PSD-ismului se duce în bazinul de 5-6 milioane de voturi”

Redacția

Virgil Popescu își apără funcția cu venirea iernii: Cine ar avea interesul să schimbe un ministru al Energiei înainte de o iarnă complicată?

Redacția

Țara civilizată cu cea mai mare rată a criminalității din UE. Bandele își ucid rivalii în public, iar copiii devin criminali

Redacția
Încarcă...