RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Paul Benesch de la ARSACIS: „ApaVital va mai funcționa la Pașcani cel puțin până marți. Dacă nu se adoptă hotărârile pro ApaVital în maxim două luni, operatorul pleacă din municipiu”

Ședința Consiliului Director al ARSACIS ce a avut loc astăzi s-a încheiat cu o amânare a luării unei decizii cu privire la activitatea ApaVital în Pașcani. Astfel, conform lui Paul Benesch, reprezentant al ARSACIS, validarea cererii ApaVital de a-și întrerupe activitaea în municipiul nostru, pe motiv că nu a fost respectat contractul de delegare, a fost amânată până marți 30 iunie.

La această dată este programată ședința ordinară a Consiliului Local, pe a cărei ordine de zi se află inițiativele pro ApaVital ale primarului Dumitru Pantazi. Dacă acestea trec, atunci operatorul ieșean va activa în continuare la Pașcani, iar dacă ele nu trec în maxim două luni de zile acesta își va înceta activitatea în municipiu.

„ApaVital va mai funcționa la Pașcani cel puțin până marți.Dacă nu se adoptă hotărârile pro ApaVital, în maxim două luni operatorul pleacă din Pașcani. Atunci va fi un moment de bucurie al contestatarilor ApaVital, însă după câteva zile se va realiza că nu au ce pune în loc,” a spus Benesch.

  

Acesta a mai transmis aleșilor locali că ARSACIS nu este de acord să plătească redevența la nivelul împrumutului BEI deoarece se va crea un precedent și celelalte localități din asociație ar putea și ele solicita astfel de redevențe la nivelul investițiilor făcute.

„Consiliulul Local poate adopta ce vrea, însă asta nu înseamnă că ARSACIS o va înghiți. Pașcaniul are un vot în ARSACIS și vom vedea dacă în urma votului celelalte UAT-uri vor fi de acord cu redevența cerută de Pașcani”, a precizat Paul Benesch, reprezentantul ARSACIS.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Ședință de C. L. Răchiteni 25 aprilie 2018 (VIDEO)

Ema Roman

Pintilie îl acuză pe Pantazi că a încălcat legea în cazul rețelei de gaz de la Gâștești

Răzvan Grecu

Autostrada Târgu Mureș-Iași-Ungheni inclusă în lista de investiții de la Transporturi. Ședința a fost condusă de senatorul Constantinescu

Marius Parteni
Încarcă...