RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Comisia juridică a avizat negativ proiectul metodologiei de facturare individuală

Metodologia de facturare individuală a primit un vot negativ în Comisia Juridică a Consiliului Local. Cei cinci consilieri, doi din partea PNL și trei de la PSD, au apreciat că acest demers legislativ este unul ilegal și că este doar în favoarea ApaVital nu și a cetățenilor.

 

 

  

Legalitatea adoptării metodologiei de facturare individuală a fost ridicată de consilierul liberal Cătălin Conache care a sesizat că, fiind vorba despre un act normativ, acesta trebuie supus mai întâi dezbaterii publice și mai apoi aprobat.

„Observ că proiectul este inițiat pe data de 23 septembrie, fără a se supune dezbaterii publice pentru 30 de zile. Din acest motiv nu voi aviza favorabil acest proiect de hotărâre”, și-a motivat Cătălin Conache votul.

O altă chestiune ridicată de aleșii locali a fost expusă de social democratul Codrin Toma care și-a manifestat neîncrederea că aleșii locali pot adopta această metodologie într-o formă care să contravină intereselor ApaVital sau ARSACIS. Toma a mai apreciat că hotărârea nu are nimic în favoarea cetățenilor, ci doar în favoarea operatorului ieșean.

Nu cred că ARSACIS va fi de acord cu să pună în aplicare o metodologie care să nu le convină. În această formă totul este în favoarea ApaVital. Mai mult, în metodologie se prevede că factura este executorie, deși Curtea Constituțională a decis că acest lucru nu este legal”, a explicat și Codrin Toma, consilier PSD.

Și Leonard Ursu, consilier PSD, a fost împotriva acestei metodologii. El s-a arătat deranjat de debranșările colective și consideră că această hotărâre nu va rezolva problemele cetățenilor.

În final, trei consilieri: Leonard Ursu, Cătălin Conache și Alexandru Dandu au avizat negativ acest proiect, în timp ce Codrin Toma și Adriana Dondaș s-au abținut.

Related posts

O nouă locaţie pentru examenul auto-proba practică la Paşcani! Unde sunt aşteptaţi mâine candidaţii la traseu

Ema Roman

Normalitate și Prosperitate: Eco Salubritatea anunță că de astăzi nu mai ridică gunoiul menajer din municipiu! Vezi cauza!

Răzvan Grecu

Ultimele noutăți legate de ediția a X-a, Zilele Municipiului Pașcani. Măsuri organizatorice adoptate

Marius Parteni
Încarcă...