RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Paşcaniul tranzitat de autospeciale de Pompieri din Bihor, care se întorceau de la un exerciţiu desfăşurat la Iaşi

Mai multe autospeciale de Pompieri au poposit în Paşcani, după ce s-au întors de la un exerciţiu extrem de amplu, desfăşurat la Iaşi. În cursul acestei amiezi, parcarea din zona supermarketului Kaufland s-a dovedit neîncăpătoare pentru zecile de maşini de intervenţie.

 

 

  

Acestea au tranzitat oraşul nostru în drumul spre Bihor, unde se vor întoarce la bază. Pompierii au participat la un exerciţiu de alarmare pentru verificarea capacităţii de reacţie şi de intervenţie a structurilor pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit scenariului exercițiului „Seism 2016”, un cutremur major în Vrancea, cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter, a afectat orașele București și Iași. Structurile ISU din toată țara au fost alertate și au trecut la planul ROȘU de intervenție. Ajutor au oferit şi alte efective ISU din județele care nu au fost afectate de seism. Şi echipajele de Ambulanţă au intervenit pentru a salva cele peste 2000 de victime ale cutremurului.

Exercițiul s-a desfăşurat sub coordonarea DSU și a avut ca scop verificarea capacității de reacție și de intervenție a structurilor pentru situații de urgență, timpul necesar mobilizării unor capabilități suplimentare, modul de implementare a procedurilor de coordonare adoptate în acest an, precum și identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

Related posts

Sistemul de atenții din școala românească. „M-am trezit cu un voucher cadou și m-am dus în fața elevilor: «Vă place ce-au făcut părinții voștri?»”

Redacția

ANM anunță caniculă pentru luni. Marți, temperaturile scad

Redacția

Depuneri de coroane și serviciu religios la Statuia lui Ștefan cel Mare, din fața Oficiului Poștal Deal

Oana Cordoneanu
Încarcă...