RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Paralizat pe jumătate din corp, un pășcănean nu poate obține pensie de handicap. Cazuri sociale grave, prezentate astăzi, autorităților locale

Tot mai mulți oameni cu probleme grave de sănătate, vin să ceară ajutorul autorităților, în speranța că acestea le vor acorda sprijin, într-un fel sau altul.

 Privite în ansamblu, toate sunt cazuri sociale grave, cu nevoi reale, care nu pot fi trecute cu vederea. Oamenii încearcă să-și spună oful edililor locali, și să le aducă la cunoștință și alt fel de probleme decât cele de administrație cu care aceștia se confruntă mereu.

  

Singura modalitate oficială și sigură pe care cetățenii o au la îndemână pentru a sta de vorbă cu autoritățile locale, sunt acele audiențe organizate în fiecare zi de joi a săptămânii.

Cel care a ascultat astăzi problemele pășcănenilor, a fost viceprimarul Axinte care i-a primit, rând pe rând, pe toți cei înscriși pe listele de audiențe.

Un bărbat din Pașcani a venit să-i spună oficialului că nu a fost încadrat, de către Comisia Județeană, în niciun grad de handicap, cu toate că este vizibil faptul că așa ar fi trebuit să se întâmple.

 Grigore Moroșanu este anchilozat pe  jumătate de corp, aude foarte greu și se deplasează în bastoane medicinale. Fiind convins că nu e vorba de o problemă închipuită, viceprimarul a direcționat cererea bărbatului, către Compartimentul de Asistență Socială. Cel mai probabil, Vasile Cardaș va fi cel care se va ocupa îndeaproape de caz, pentru a-l ajuta pe bărbat să conteste decizia Comisiei și să fie reevaluat.

 După ce a primit decizie de încetare a ajutorului social pe care îl primea, Nicoleta Axinte și soțul ei, au venit să se plângă celor din administrație, gândind că e primul pas spre soluționarea cazului lor. Se pare că dosarul de ajutor pentru susținerea familiei conținea două adeverințe, una care atesta faptul că nu au venit și alta că au. Femeii cât și soțului ei li s-au spus să refacă dosarul pentru a putea beneficia în continuare de acel ajutor.

 În audiențe a fost și Vasile Cercel care a venit să ceară o adeverință pentru a se debranșa de la furnizorul RAGCL. Bărbatul a cerut totodată, să fie scutit de plata taxei de debranșare, în valoare de 326 ron, motivând că soția sa are un handicap de gradul II.  Cererea lui a fost trimisă către reprezentanții RAGCL care vor lua o decizie în privința cazului prezentat de pășcănean. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Primarul Dumitru Pantazi: ”Uneori mă înjur singur când dau cu mașina într-o groapă”

Răzvan Grecu

Cum a crescut prețul la apă în Pașcani din 2014 până acum: Casa de Cultură plătește de aproape trei ori mai scump la ApaVital față de Prest Serv Apa! (DOC)

Răzvan Grecu

Bucăți de tencuială căzute pe o stradă circulată din municipiul Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...