RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un pășcănean se numără printre chiulangiii din Consiliul Județean Iași

Câteva nume sonore din Consiliul Judeţean Iaşi au uitat, anul trecut, să mai treacă pe la serviciu. Unii au demisionat după ce au lipsit mai bine de şase luni din plen, dar alţii au rămas, având aceleaşi obiceiuri.

  

Poate cel mai cunoscut caz este al Lilianei Romaniuc, care a avut, în decursul anului trecut, şase luni de absenţă de la locul de muncă, după care a demisionat. Fostul inspector şcolar a motivat, la acea dată, că nu poate îndeplini funcţia de consilier judeţean din cauza deplasărilor în interes educaţional. Cu toate acestea, a ales să vină la prima şedinţă ordinară de anul trecut, dată la care s-au discutat aspecte importante privind masterplanul pentru drumurile judeţene şi comunale din judeţul Iaşi în perioada 2014-2020, pre-acordul de finanţare cu BERD pentru Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Iaşi, înfiinţarea parcului tehnologic din Leţcani şi primele etape din proiectul Centrului Intermodal Regional de Transport Marfă. De atunci însă, nimeni nu a mai văzut-o pe la CJ, iar în luna iunie şi-a depus demisia.

Al doilea mare absent din plenurile CJ a fost Vasile Ion Sandu, actual membru PSD, ales iniţial pe listele PDL. Fostul şef al Ocolului Silvic Paşcani a lipsit la şapte şedinţe ordinare şi extraordinare, dintr-un total de 24 de şedinţe. Cu o avere de peste 40.000 lei câştigată anul trecut la CJ, Ocolul Silvic Paşcani şi activităţi independente, Vasile Ion Sandu a publicat un raport de activitate succint, de două pagini! Un motiv ar fi faptul că acesta a preluat postul de consilier judeţean imediat după ceLiliana Romaniuc a demisionat. Vasile Ion Sandu a urmat însă tradiţia fostului consilier, lipsind din aproape toate şedinţele de plen spre sfârşitul anului trecut. A făcut parte din Comisia pentru Învăţământ, Cercetare Ştiinţifică, Cultură, Culte, însă după scurt timp a fost mutat în Comisia Juridică, Ordine Publică, Drepturile Omului şi Libertăţi Cetăţeneşti. „În şedinţele de comisii am analizat proiecte de hotărâri ce vizau aprobarea organigramelor, statelor de funcţii şi ale regulamentelor pentru instituţiile din subordine, aprobarea bugetului general al CJ, dezvoltarea Aeroportului Iaşi, promovarea proiectelor cu finanţare europeană”, arată Vasile Ion Sandu în raportul de activitate. În general, lucruri standard, însă consilierul se laudă cu iniţiativa prin care a găsit o serie de erori tehnice şi financiare în cazul unei hotărâri privind lucrări de întreţinere curentă pe timp de vară a drumurilor judeţene pentru anii 2015 – 2016, care a fost revocată.

citiți articolul integral pe www.ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Veniturile pensionarilor vor fi majorate de la 1 ianuarie

Redacția

R.A.G.C.L a rămas fără gaz și nu mai furnizează apă caldă!

Oana Cordoneanu

Primarul Dumitru Pantazi susține că nu-și dorește să se închidă RAGCL și că vina este a șefilor regiei care nu au încasat sumele restante de la populație!

Răzvan Grecu
Încarcă...