NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Pășcăneanca Ana-Maria Roșca a fost premiată în cadrul Concursului Național „Ion Creangă” de creație literară organizat la Iași

În cadrul Concursului Național „Ion Creangă” de creație literară organizat la Iași de către Muzeul Literaturii Române în colaborare cu Uniunea Scriitorilor – filiala Iași pe data de 14 aprilie, a fost premiată povestea scrisă de pășcăneanca Ana-Maria Roșca, fostă membră a trupei Fenomenalii de la Liceul Teoretic Miron Costin, acum studentă la Facultatea de Litere de la Universitatea Al. I. Cuza. 

Povestea „Pe drumurile Lumii” va fi publicată în volum în aprilie 2014. În urma unei admiteri, Ana-Maria Roșca urmează cursurile de scriere creativă ale Școlii de Bune Maniere Literare, organizate de către Muzeul Literaturii Române Iași și susținute de către Emil Brumaru, mare poet contemporan, și Oltița Cîntec, critic și doctor în teatru. Așadar, activitatea literară și dramatică a pășcănencei continuă  în vederea unei publicări al unui volum de poezii și, mai târziu, al unuia de proză.

Pe 30 aprilie, la ora 17:30, trupa de teatru Fenomenalii, coordonată de către profesoara Elena Dăscălița, intră într-o colaborare cu Ana-Maria Roșca cu un text dramatic adaptat după povestea autoarei. Într-o atmosferă prielnică unui „timp de poveste”, reprezentația țintește crearea unui moment cultural deosebit, menit să readucă în actualitate spiritul de poveste atât de îndrăgit în copilărie, cu un mesaj moral pe măsură.

Advertisements
  

Evenimentul se va desfășura la Clubul Copiilor din Pașcani, iar intrarea va fi liberă.

Advertisements

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Mihail Sadoveanu, fondator şi colaborator al vechilor reviste ieşene

Redacția

Casa cu blazoane, o perlă a arhitecturii săteşti din Buzău. Restaurarea face parte dintr-un proiect ce vizează 1.000 de case tradiționale

Redacția

Arhanghelul Mihail poartă o sabie de foc, iar arhanghelul Gavriil o floare de crin

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site