NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Au fost descoperite rămășițele celui mai mare papagal din istorie. Ce dimensiuni avea

Rămăşitele fosilizate ale unui papagal uriaş care măsura aproape un metru, cântărea până la 7 kilograme şi trăia în urmă cu 19 milioane de ani, au fost descoperite în Noua Zeelandă, informează un studiu publicat în ultimul număr al jurnalului Biology Letters, citat de Agerpres.

 

Inedita creatură a fost botezată „Hercules” de către echipa internațională de paleontologi care a redactat studiul respectiv. Sau, mai exact, „Heracles inexpectatus”, cu referire la dimensiunile sale, dar şi la natura neaşteptată a descoperirii acestuia.

Oamenii de știință s-au bazat pe studierea oaselor unei gheare, descoperite în 2008. La vremea respectivă, nimeni nu știa cum să încadreze această descoperire. „Ideea că ar putea fi vorba despre un papagal uriaş nu ne-a venit”, a declarat pentru AFP Paul Scofield, specialist la Muzeul din Canterbury. „Ne-am gândit la un soi de vultur, până când ne-am uitat din nou la fosilă”, a precizat el. 

„Hercules” avea un cioc imens care putea sfâşia tot ce îşi dorea şi se putea hrăni şi cu altceva decât se pot hrăni în mod obişnuit papagalii, poate chiar şi cu alţi papagali”, a declarat Mike Archer, de la Centrul de cercetări paleontologice al Universităţii din New South Wales.

Pasărea avea aproximativ de două ori dimensiunea unui kakapo, o specie pe cale de dispariţie, până acum cel mai mare papagal cunoscut.

Sursă: www.digi24.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Doina Cornea va intra în rândul sfinților catolici? Teologul Cristian Bădiliţă solicită beatificarea luptătoarei anticomuniste!

Redacția

Simpozion dedicat marelui Constantin Ciopraga! A fost prezentă și Magda Ciopraga-fiica criticului literar

Ema Roman

Târgul de Sântilie, în centrul municipiului

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site