NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Parteneriat între liceul “Bogdan Vodă” și un liceu din Turcia

Comunicat de presă  Sister School Project este un parteneriat de colaborare între Liceul Teoretic “Bogdan Vodă”, Hălăuceşti şi Babaeski Şehit Ersan Yenici Anadolu Lisesi, Turkey şi urmează a se desfăşura în perioada 01 septembrie 2018-01 septembrie 2025.

 

  

Această colaborare urmăreşte dezvoltarea interesului elevilor pentru însuşirea de noi cunoştinţe, a abilităţilor de comunicare într-o limbă străină, utilizarea noilor forme de comunicare şi a noii tehnologii în mod efectiv şi eficient, socializarea cu partenerii de proiect şi transmiterea de cunostinţe, formarea şi dezvoltarea unei conştiinţe cultural-istorice, promovarea şcolii, regiunii şi tării noastre şi a partenerilor noştri.

Advertisements

Într-o primă mobilitate, au sosit la Hălăuceşti un grup de 20 de elevi şi 6 cadre didactice din Turcia. În prima zi a proiectului, la Căminul Cultural din Hălăuceşti, elevii şi cadrele didactice din Turcia au prezentat detalii despre liceul de unde provin şi despre anumite aspecte ale culturii lor, iar elevii de la Hălăuceşi le-au făcut cunoscute partenerilor din Turcia detalii despre sistemul de învăţământ românesc, despre ţara şi locurile unde aceştia au venit şi despre tradiţia liceului din Hălăuceşti. 

 Activităţile ce se vor derula în perioada 21 – 25 ianuarie 2019 vor oferi elevilor noştri posibilitatea de a percepe, accepta, respecta şi experimenta alteritatea, de a-şi forma şi dezvolta abilitatea de comunicare, toleranţa faţă de părerea celuilalt, luarea deciziilor în mod democratic, abilitatea de a evita conflictele, socializarea cu partenerii de proiect şi transmiterea de cunoştinţe.

Advertisements

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Premii importante obținute de elevi ai Colegiului „Unirea” la olimpiadele de religie și geografie

Redacția

Aproape 70.000 de copii și elevi învață online, la 10 zile de la deschiderea noului an școlar

Redacția

Ce spune premierul despre redeschiderea şcolilor: Urmărim ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site