RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieEveniment

Activitați interesante cu ocazia Zilelor Liceului “Miron Costin” Pașcani – (galerie foto)

Săptămâna aceasta Liceul Teoretic Miron Costin este în sărbătoare. Școala organizează, în perioada 11-15 martie, o serie de activități cu prilejul Zilelor Liceului.

 Manifestările au debutat luni, cu o slujbă de pomenire la Biserica Sf Vinerii, pentru cadrele didactice trecute la cele veșnice.

 Marți au avut loc mai multe activități, între care Ziua Poeziei, Francofonia și concursul în limba engleză “Brainy”.

“Am marcat astăzi, în avans, Ziua Francofoniei, sărbătorită pe 20 martie, pentru a ne bucura de două ori, cu ocazia zilelor școlii.

  

Programul nostru a cuprins un concurs de recitări în limba franceză ale elevilor de la clasele primare, cântece cunoscute din repertoriul muzical francez actual, în interpretarea elevelor Mihaela Tarcan, Mădălina Nechifor, a elevelor clasei a X- a E, un moment instrumental în interpretarea elevilor Alessio Isticioaia și Tudor Darie si dansuri latino pe melodii franceze, pregătite de elevele Elena Cristiana Ciohoranu și Giulia Anastasia Amarii. Nu a lipsit un ‘coin livres’ si un ‘coin gastronomie’, amenajate cu concursul doamnelor profesor de limba franceză.”

Miercuri, 13 martie a avut loc spectacolul “Talente Mironiste”, elevii liceului punându-și în valoare talentul artistic.

Tot miercuri a avut loc în incinta liceului o lansare de carte “Totul pentru nimic”, a elevei liceului, Sorina Samson, în vârstă de 17 ani.

Lansarea romanului elevei noastre, Sorina Samson, “Totul pentru nimic”

“Felicitări elevei noastre pentru dragostea pentru scriitură, pentru curajul de a-și fi pus pe hârtie trăirile și emoțiile adolescenței, pentru provocarea la lectură și invitația adresată colegilor de a își urma pasiunile!’

Trupa de teatru “Fenomenalii” a încântat audienta, ca de obicei. Elevii trupei se pregătesc pentru festivalul “Hai la Teatru”, care va avea loc la Iași si unde se vor intrece cu alte 32 de trupe de teatru de elevi din judet.

  Tot astăzi a avut loc un vernisaj de arte vizuale, sub coordonarea profesoarei de arte vizuale Ionela Luca.

   De mare succes s-a bucurat și expoziția hand made cu vânzare de bijuterii (de Ziua Bijuteriilor) și jucării croșetate, eleva liceului, Andreea Petrune fiind cunoscută pentru “Jucăriile cu suflet”.

Activitățile vor continua până la finele acestei săptămâni.

Related posts

Activități dedicate copiilor și tinerilor, în avans la Tătăruși

Redacția

Vaccinarea profesorilor, recomandată până pe 8 februarie

Redacția

Lansarea cărții unui muzeograf pășcănean: Sărbătorile de altădată și explicațiile lor

Iulia Huțanu
Încarcă...