NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

150 de elevi cu dizabilități de la Școala Specială au primit dulciuri de ziua lor de la Primărie

 Bucuria a putut fi citită astăzi pe chipul celor 150 de copilași de la Școala Specială Pașcani. Aceștia au primit cadouri constând în dulciuri, oferite de către viceprimarului Vasile Axinte, după ce Administrația Locală a decis în cadrul Ședinței de Consiliu Local aferentă lunii octombrie 2014 să facă un astfel de demers.   

 Ȋn fiecare an, la 3 decembrie este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, iar în țara noastră și nu numai, copiii sunt afectați de această caracteristică anormală a dezvoltării lor simțindu-se discriminați. Lor nu li se explică de fiecare dată de ce sunt diferiți de ceilalți copii sau ce farmec au ei. Incapacitatea de a reuși la fel cum ceilalți copii o fac îi fac adesea să abandoneze, însă astăzi, minorii care învață la școala pășcăneană specială au dovedit că pot fi extrem de înțelegători și răbdători cu musafirii care le trec pragul.

“Astăzi, 3 decembrie, sărbătorim Ziua Internațională a Copiilor cu Dizabilități. Mulțumim Consiliului Local pentru aceste daruri pe care le fac copiilor, iar ei, la rândul lor s-au pregătit să le facă un cadou muzical. Sperăm să facem o zi de sărbătoare din acest eveniment”, ne-a declarat Gabriela Nedelcu, directoarea Școlii Speciale Pașcani. 

“Suntem specialii de Pașcani”, așa suna refrenul cântecului pe care copii l-au cântat atât în fața viceprimarului, a cadrelor didactice, directoarei instituției, cât și în fața camerelor de filmat.

Din păcate, aproximativ 15% din populaţia lumii suferă de un handicap, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Oamenii cu dizabilităţi, mai ales cei cu probleme de comportament, sunt deseori marginalizaţi de ceilalţi.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Începe febra admiterii în clasa a IX-a. În topul celor mai căutate școli din județ, sunt și unități din Pașcani

Redacția

Proiect european la Liceul ”Miron Costin” în vederea selectării unei echipe de elevi care vor participa la Campionatul European de Beach Golf

Redacția

Rezultate bune ale cercului de coregrafie de la Clubul Copiilor în 2013

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site