NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pagubele provocate de șoferii fără RCA, plătite de asiguratori

Aţi fost implicat într-un accident rutier, iar şoferul care v-a lovit maşina nu are asigurare obligatorie de răspundere civilă? Mulţi dintre cei care trec printr-o asemenea situaţie ajung să-şi plătească singuri reparaţiile. Legea vă dă însă dreptul să vă rezolvaţi problema pe banii companiilor de asigurări.

 

În cazul în care un şofer fără RCA v-a lovit maşina, veţi fi despăgubit de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii. Va trebui mai întâi să faceţi o cerere către această instituţie.

  

De asemenea, va trebui să trimiteţi şi documentele din care să reiasă că vehiculul care v-a accidentat nu era asigurat sau că rămas neidentificat. Veţi primi un răspuns în 90 de zile.

Nu veţi fi însă despăgubit pentru întreaga daună. Fondul nu vă va plăti echivalentul a 100 de euro, adică pagubele sub acest nivel vor fi achitate de şoferul păgubit. De asemenea, instituţia nu plăteşte despăgubiri în cazul celor care îşi găsesc maşina lovită în parcare.

Advertisements

La fel şi în cazul accidentelor provocate de pietoni, biciclişti sau căruţe, care nu aveau obligaţia de a încheia o asigurare RCA.

Riscul de a fi accidentat de un autoturism fără RCA este destul de mare. În prezent, parcul auto din România este de peste 5 milioane vehicule şi doar 4 milioane au încheiată o asigurare obligatorie de răspundere civilă. Practic, una din cinci maşini circulă în ilegalitate.

Advertisements

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi Bogdan Aurescu au fost în vizită la Kiev. Premierul s-a întâlnit cu Zelenski, cu premierul ucrainean şi cu preşedintele Radei Supreme

Redacția

Controversata lege a avertizorului de integritate, la decizia lui Klaus Iohahnis. Kovesi intervine şi critică proiectul

Redacția

​Business report ​Florin Roman: “Jurnaliștii și-au făcut treaba, îi felicit”. Cine suntem și cum am ajuns aici. Ce se întâmplă, de fapt, la granițele Ucrainei. Cine mai taie porcul de Crăciun? Micile bâlbâieli ale unui început de guvernare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site