RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

 Orașul din România care îi atrage pe tineri! Iată care este motivul

Un studiu recent arată că orașul din România care îi atrage pe tineri este Iași. Iașul a fost perceput ca fiind unul dintre cele mai bune orașe din țară, iar tot mai mulți tineri vor să se mute aici. Iată care este motivul.

Orașul din România care îi atrage pe tineri!

Cel mai bun oraș din România pentru tineri este Iași. O statistică recentă a arătat că Iașul oferă multe oportunități pentru tineri, nu doar profesionale. Cei care s-au mutat aici se declară mulțumiți și fericiți.

Este vorba despre studiul „Tineri după pandemie: Orașe Fericite” care arată nivelul de fericire al tinerilor din România. În total, peste 5.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani au fost incluși în studiu. Au fost vizate cele șase capitale ale tineretului din țară, și anume Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Timișoara, Bacău, Constanța, Baia Mare și Iași.

Tinerii au fost întrebați cât de fericiți sunt, dar și cât de în siguranță se simt în orașul în care locuiesc. Conform studiului, tinerii din Iași s-au declarat cei mai fericiți și mulțumiți. La polul opus, se află tinerii din Constanța.

  

Care a fost scopul studiului realizat

Studiul realizat recent la nivelul țării i-a vizat pe tinerii care locuiesc în marile orașe. Rezultatele au arătat județul în care tinerii sunt cei mai fericiți, dar și principalele nemulțumiri ale acestora.

„Prin acest studiu ne-am propus să aflăm care e situația tinerilor din România, astfel încât să avem un punct de plecare clar în stabilirea obiectivelor pentru un plan de acțiune. Programul urmărește crearea unor zone urbane care să ofere oportunități de dezvoltare în rândul tinerilor prin creșterea stării de bine, locuirea într-un spațiu urban potrivit nevoilor lor și oferirea de perspective de viitor, pentru dezvoltarea lor armonioasă.

Acest program poate deveni cel mai eficient instrument de mobilizare a resurselor locale existente pentru o mai bună dezvoltare economică și socială bazată pe nevoile și obiectivele reale ale tinerilor iar înscrierea se poate face până la data de 2 iunie 2022.”, a declarat András Farkas, Co-Fondator și Director Strategic al Grupului PONT, grup care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și cultură cu un focus special pe tineri și digitalizare.

O problemă cu care se confruntă tinerii din România este aceea că după terminarea facultății, nu își găsesc loc de muncă. România se numără printre ţările membre UE cu cei mai mulţi şomeri în rândul proaspeţilor absolvenţi. Ministerul Muncii a anunțat că în anul 2024 se vor oferi stimulente financiare pentru tinerii șomeri care își găsesc un loc de muncă. România se confruntă cu o criză a forței de muncă și cu un număr mare de tineri care nu lucrează sau abandonează școala de la o vârstă fragedă. Stimulentul de 1.000 lei este acordat tinerilor şomeri neindemnizaţi. Ministerul Muncii mai acordă prima de inserţie de 1.794 de lei pentru absolvenţii din evidenţele ANOFM care îşi găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Se acordă jumătate din primă la angajare, jumătate după 12 luni.

Tinerii NEET (cei care nu sunt angajați, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională) beneficiază și ei de o subvenție lunară de 2.250 lei, pentru o durată de 12 luni. Pentru tinerii cu risc de marginalizare socială cu care s-au încheiat contracte de solidaritate, sprijinul este sub forma unei subvenții de 2.392 de lei pe o perioadă cuprinsă între un an și maximum trei ani.

BZI

Related posts

Protecția Consumatorilor a deschis Comandamentul Litoral 2023 / Comisarii din ţară, prin rotaţie în control în staţiuni

Redacția

Pesta porcină a cuprins 17 județe. Au fost sacrificate deja 356.000 de animale

Redacția

Supărare în comunitatea rromilor. Un lider internat în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Marius Parteni
Încarcă...