RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Deputat Vasile Axinte: Mai mulți pensionari vor beneficia de bilete pentru tratament balnear în acest an

Guvernul României a hotărât ca, pentru 2018, să asigure pensionarilor aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear în unitățile de tratament administrate de către Casa Națională de Pensii Publice (CNPP). Actul normativ publicat recent prevede că numărul biletelor de tratament balnear “care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete (cele din unitățile CNPP și cele contractate cu alți operatori economici – n. red.)”.

 

În acest an, persoanele care dovedesc existența unei afecțiuni medicale care să necesite tratament balnear pot solicita și beneficia de un singur bilet de tratament. Practic, de aceste bilete de tratament pot beneficia persoanele asigurate în sistemul public de pensii și pensionarii din acest sistem, precum și cei care au căpătat dreptul de a beneficia de aceste bilete printr-un act normativ special.

  

Conform unui document pus la dispoziție de către CNPP, actele necesare pentru obținerea unui bilet de tratament sunt:

cererea tip de acordare a biletului de tratament;
actul de identitate (copie);
talonul de plată a pensiei (original sau copie);
biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).
Același document stipulează și faptul că durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear este de 12 zile.

#deputatvasileaxinte #guvernulromaniei #tratamentbaleno2018

Related posts

Pentru că nu a reușit să asigure căldura în sediul Creșei nr.2, primarul Pantazi mută copiii la Școala „Ion Creangă”

Răzvan Grecu

Semnal de alarmă tras de un medic din Pașcani. Educația sanitară, element important în viața tuturor

Oana Cordoneanu

Ziua Copilului sărbătorită la Supermarketul Kaufland

Răzvan Grecu
Încarcă...