NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

”Ora de net”- acțiune organizată de ATOR Costești

Comunicat de presă:  Asociația Tinerilor Ortodocși Români- filiala Costești, participă la Concursul Național  Ora de Net. Aleg Conștient. Stop dependenței de Internet.

 

  

Organizația Salvați Copii România a lansat această competiție adresată elevilor din învățământul preuniversitar și ONG –urilor, pentru a atrage atenția asupra modului în care utilizarea Internetului are efecte directe asupra stării emoționale și asupra performanțelor școlare și sociale.

În vederea participării la concursul menționat A.T.O.R. Costești a organizat evenimentul Ora de Net, care a avut loc, vineri 5 aprilie 2019, ora 14, la Centrul Cultural Social –Costești, din Str. Tineretului, nr. 231 A ,și a reunit 80 de participanți a instituțiilor partenere: Primăria Costești, Școala Gimnazială nr. 1 Costești, Poliția Costești și parohiile Costești și Giurgești.

În cadrul întâlnirii participanții au vizionat resursele video și informaționale oferite de coordonatorii naționali ai proiectului. Au fost dezbătute cele mai importante aspecte privind dependența de internet și rolul adulților în educarea copiilor pentru o folosire echilibrată a tehnologiei.

Acest eveniment a fost organizat de echipa de voluntari A.T.O.R –Costești, coordonată de d-na Prof. Elena Muraru, vicepreședinte A.T.O.R. Costești.

Această activitate a fost o premieră deoarece i a adus împreună pe cei mai importanți membri ai instituțiilor din comunitate. Ei au fost provocați să dezbată și să prezinte riscurile și beneficiile utilizării internetului, iar elevii prezenți au descoperit alternative de petrecere a timpului pe care îl dedică de obicei internetului. În încheiere tinerii au prezentat o scenetă scrisă și regizată de ei înșiși, numita ”De vorbă cu internetul”.

Advertisements

Related posts

Peste 800.000 de români au RCA la Astra Asigurări. Ce trebuie să facă şoferii în caz de accident pentru a-şi recupera banii

Redacția

Noi instruiri intensive la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Redacția

Facebook a lansat o aplicaţie de mesagerie pentru copiii cu vârsta de până la 13 ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site