NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Cât de performantă este firma Kosarom: ”dacă ar fi să dispară toată industria, noi vom fi ultimii care vor muri”

 

 

Cu toată sinceritatea şi în urma experienţei pe care o am în sistem, vă spun că dacă în România sectorul suinelor va muri vreodată, noi vom fi ultimii. De ce? Fiindcă am ales la KOSAROM o formulă de integrare aproape totală.

  

Primul aspect este cel legat de cereale, laborator, FNC, procesarea soiei, ferme de genetică pentru obţinerea scrofiţelor în sistem propriu, făcând inclusiv cercetare aplicată. Pe partea de creştere, avem reproducţie, maternitate, tineret şi proc gras. În zona livrării porcilor graşi şi a industrializării, avem abatorul şi fabrica de la Paşcani, ceea ce ne conferă o trasabilitate foarte clară pentru fiecare preparat din galantar. Însă, toate acestea, cu eforturi financiare care nu se bazează pe ajutoare guvernamentale sau fonduri europene, ci pe credite şi resurse proprii”, spune fondatorul grupului KOSAROM, Neculai Apostol. 

           

Atenție, în 2018 sectorul crescătorilor de porci și al industrializării cărnii de porci a fost lovit de un veritabil tsunami – pesta porcină africană – dar KOSAROM nu a pățit absolut nimic. Ba, dimpotrivă, și-a majorat semnificativ afacerile și exporturile, ceea ce a certificat o dată în plus soliditatea  afacerii construite de Apostol. 

România pierde anual 600 milioane euro deoarece nu copie modelul KOSAROM

”La capitolul producţiei de carne şi de preparate din carne de proc, România are o mare problemă, în contextul în care noi importăm peste jumătate din necesarul de carne de porc pentru consum şi în special pentru partea de procesare. În anul 2016, de exemplu, ştiu că s-au importat atât carne de proc, cât şi purcei şi preparate din carne de porc în valoare totală de peste şase sute de milioane de euro. Dacă ne gândim la ce înseamnă aceasta în echilibrul balanţei comerciale şi la faptul că dezvoltând acest sector putem crea atâtea şi atâtea locuri de muncă, atunci este clar că domeniul creşterii şi exploatării suinelor devine unul dintre domeniile economice prioritare. Nu ar trebui să fie prioritară doar dezvoltarea şi consolidarea sectorului vegetal, fiindcă ajungem să vindem materie primă sau să stăm cu ea pe stoc, aşa cum s-a mai întâmplat recent. Ar trebui să creăm valoare adăugată. Iar aceasta se face prin zootehnie”, afirmă Neculai Apostol.

 

continuare pe www.topiasi.ro

Advertisements

Related posts

Afacerile fostei companii Remar au urcat de trei ori

Redacția

Lista datornicilor la bugetul local Pașcani (DOC)

Redacția

KOSAROM creşte spectaculos: a angajat încă 200 de oameni şi pregăteşte ferme noi de 15.000.000 euro

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site