NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bunicii nu ne părăsesc niciodată, ei doar devin invizibili

 

Cea mai mare mostenire a bunicii noastre lasata in urma este nimic material, ci este formata din experientele si valorile lor, care vor continua mult timp dupa ce au plecat. Pentru multi dintre noi, bunicii ocupa un loc special, iar atunci cand mor, durerea este sfasietoare!

Ei sunt cei care au fost prezenti in vietile noastre inca de cand ne-am nascut, ne-au crescut si apoi dispar. Aceasta este poate prima pierdere cu care ne confruntam, in copilarie sau in adolescenta.

Intre bunici si nepoti se sudeaza o legatura extrem de puternica, iar copii percep diferit aceasta legatura, decat cea cu parintii. Bunicii nu mor niciodata, mostenirea lor desfasoara si traiaesc in liniste in inimile noastre. Intr-o societate atat de concentrata asupra posesiunile materiale, sunt putine lucruri care imbogatesc viata noastra mai mult decat amintirile si afectiunea lor, povesti comune si momente speciale cu bunicii nostri.

Multi dintre noi au o bunica sau bunic preferat de care ne amintim de multe ori.
Mai mult decat atat prezenta lor traieste in familia noastra, de fiecare data cand facem ceva care a fost unic si special pentru ei: copt un tort folosind reteta lor sau tratarea unei dureri in gat, cu unul dintre remediile lor de origine. Noi pastram memoria lor in viata, concentrandu-se asupra a ceea ce este cu adevarat important in viata unei fiinte umane: memoria celor pe care ii iubim si oamenii care inseamna cel mai mult pentru noi. Unii oameni au privilegiul de a se bucura de prezenta bunicilor chiar si la maturitate, insa exista si cazuri cand bunicii pleaca de langa cei dragi atunci cand nepotii sunt inca mici si nu inteleg cu exactitate termenul mortii. Psihologii sunt de parere ca parintii ar trebui sa fie foarte sinceri si concreti in abordarea acestei probleme, desigur adaptand limbajul in functie de varsta copilului.

 articolul integral pe www.bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Câţi evrei ar fi murit în România în timpul regimului Antonescu: „Nu există popor în lume care să fi dat atâtea victime regimului hitlerist“

Redacția

Concurs pentru ocuparea postului de adjunct comandant din cadrul Secției de pompieri Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Numărul şomerilor, în scădere uşoară la Paşcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site