NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

OFICIAL! Primul caz confirmat de coronavirus la Iaşi. Bărbatul a venit din Italia

Este primul caz oficial de coronavirus în Iaşi. Este vorba despre bărbatul de ieri luat cu izoleta din zona Nicolina. Pacientul a sunat şi a explicat că se simte rău. Acesta a venit din Italia-Veneția. Bărbatul are 42 de ani. În faţa blocului de unde a fost preluat, vecinii bărbatului au ieşit să vadă întreaga acţiune. Specialiştii recomanda păstrarea distanţei. Un echipaj SMURD dotat cu izoleta l-a preluat ieri pe bărbat. Aceştia l-au dus la testare și a ieșit pozitiv. În aceste momente se va face o anchetă epidemologica. Concret, autorităţile vor stabili itinerariul pacientului şi persoanele cu care a intrat în contact.

” Un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus. Bărbatul s-a întors din Italia. Acesta a fost preluat ieri de un echipaj cu o izoleta şi dus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Starea pacientului este una bună.” a precizat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Până la momentul redactării ştirii, în România sunt confirmate 31 de persoane având coronavirus. Autorităţile romane vor lua măsuri sporite de securitate. Nu există motive de panică.

bzi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Tinerii ieșeni care se întorc din diaspora și devin fermieri primesc fonduri europene

Redacția

Tinerii fermieri din Iași pot consulta ghidul solicitantului

Redacția

354 de ieșeni sunt izolați la domiciliu: toți au trecut prin zone cu risc de coronavirus în Italia

Redacția
Încarcă...