NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Oaspeți din Polonia, Letonia, Turcia și Italia la Primăria Pașcani, în cadrul unui proiect Erasmus+ (Foto)

Colegiul Tehnic CF „Unirea” este partener în proiectul Erasmus+ „EcoGames in my Curriculum” alături de Polonia, Letonia, Turcia și Italia, în cadrul căruia se desfășoară diverse activități având ca temă ecologia.

Astăzi, Primăria Municipiului Pașcani a primit un grup format din 16 elevi și 15 profesori din țările menționate și 9 elevi și 8 profesori din România. Primarul Marius Pintilie le-a explicat celor prezenți cum se efectuează colectarea selectivă în municipiul Pașcani și ce măsuri a adoptat pentru a determina populația să conștientizeze importanța acestui proces.

Advertisements

„Primarul Marius Pintilie a fost astăzi gazda unei delegații formată din 16 elevi și 15 profesori din Polonia, Italia, Letonia și Turcia, alături de 9 elevi și 8 profesori români, ca parte a unei activități din cadrul proiectului european Erasmus+ ECOGAMES IN MY CURRICULUM, proiect între 5 școli din cele 5 țări. Este o mobilitate europeană de tipul LTT – Learning, Teaching, Training. Municipiul nostru este reprezentat de Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Pașcani, care este școală partener în cadrul proiectului. Tematica activităților fiind ecologia, primarul le-a vorbit oaspeților despre colectarea selectivă din Municipiul Pașcani, măsurile pe care municipalitatea le-a luat pentru creșterea gradului de colectare selectivă și le-a prezentat cum funcționează colectarea la nivel local și regional. Acesta a mai răspuns la diverse întrebări legate de funcționarea primăriei, de compartimentele ce fac parte din aparatul de specialitate. Este prima activitate LTT din proiect, cu tema “Developing EcoAwarness and EcoSchooling ideas”. Timp de 5 zile, profesorii și elevii din cele 5 țări vor lucra împreună în activități și ateliere de lucru pe tema “zero waste”, economie circulară, programe de ecologie”, este postarea de pe pagina de Facebook a Primăriei Pașcani.

Marți, 27 septembrie, grupul de elevi și profesori din cadrul proiectului au vizitat Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, unde aceștia au participat la ateliere interactive de chimie analitică referitoare la calitatea apei și alimentelor.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Lecție de istorie la Palatul lui Cuza oferită elevilor de la Sadoveanu

Redacția

Numeroși elevi de la ţară au fugit de simulare

Redacția

Din nou în fața școlii online, la începutul semestrului al doilea, în valul 5 al pandemiei

Redacția
Încarcă...