NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Lună plină de activităţi la Casa de Cultură

După ziua femeii, prin activităţile desfăşurate în zilele din 9 şi 10 martie, Casa de Cultură pregăteşte un lung şir de activităţi menit să încununeze în chip frumos luna lui Mărţişor.

Joi, 14 martie, la orele 10.30, respectiv 12.30, toţii copiii păşcăneni sunt invitaţi la teatru pentru copii, în compania actorilor din Piatra Neamţ. Pe 21 martie, Casa de Cultură va marca Ziua Mondială a Poeziei printr-un concurs de videoclipuri, dedicat poetului Nichita Stănescu care ar fi împlinit în această zi venerabila vârstă de 80 de ani.

La numai 2 zile distanţă, pe 23 martie, va urma următoarea conferinţă publică din şirul Prelecţiunilor începute în luna februarie. Aceasta va fi ţinută de profesorul doctor Ionuț Atudorei şi va avea titilu ,,Comunităţile catolice din Moldova, studiu de geografie istorică’’.

  

Marţi, 26 martie, Emil Gnatenco, câştigător al Premiului pentru cel mai bun actor lîn 2010, la festivalul de teatru din Timişoara, va urca pe scena Casei de Cultură în pielea lui Iona, eroul piesei cu acelaşi nume, scrisă de Marin Sorescu. 

De asemenea, conducerea instituţiei a, prin vocea directoarei Mărioara Preutu, a mai declarat următorul fapt: ,,Există în proiect tot în această lună, spre finalul acesteia, încă 2 proiecte, unul legat de zilele Francofoniei, iar celălalt de săbătoarea Bunei Vestiri, întrucât părintele Constantin Necula de la Sibiu a răspuns pozitiv la invitaţia de a sta de vorbă cu publicul păşcănean pentru a 2-a oară în acest început de an. ”

Advertisements

Related posts

Scolile din judet, luate la verificat

Redacția

Ministerul Educaţiei verifică doctoratele lui Ponta, Oprea şi Tobă

Redacția

Doi profesori sunt oficial suplinitori pe viaţă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site