RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O nouă victimă prin metoda „Accidentul”. Un bătrân din Mogoșești Siret a pierdut 4000 lei

Metoda de înşelătorie prin telefon “accidentul“ a devenit foarte cunoscută, însă în ciuda mediatizării modului prin care procedează escrocii şi eforturilor poliţiştilor de a-i determina pe oameni să nu mai procedeze instinctiv şi să verifice dacă faptele s-au petrecut întocmai, se pare că şarlatanii au o abilitate aparte în a convinge victimele să transfere banii, profitând, totodată, şi de naivitatea acestora, iar persoanele înşelate continuă să apară.

Cel mai recent caz petrecut în zona Pașcaniului a fost înregistrat luni, 5 august. Un bătrân în vârstă de 80 de ani din localitatea Mogoșești Siret a fost contactat pe telefon de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat ca fiind avocat. Acesta i-a spus lui Vasile B. că fiul său care locuiește în Iași a provocat un accident rutier cu victime, iar pentru a scăpa de probleme trebuie să achite 4.000 lei. Speriat, bătrânul s-a dus la Oficiul Poștal din localitatea Mogoșești Siret, unde a depus banii ceruți. La scurt timp, deplasându-se la domiciliu a fost sunat de fiul său, iar partea vătămată a aflat că, în realitate, nu a avut loc niciun accident şi că a fost victima unei înfracţiuni de înşelăciune.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru identificarea autorului și tragerea la răspundere. De la începutul anului, în județul Iași au fost zeci de victime înșelate prin metoda “Accidentul”.

  

Oamenii legii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la modurile de operare folosite de această categorie de infractori şi le recomandă să sesizeze de îndată orice tentativă de înşelăciune şi, înainte de a da curs solicitării, ar fi bine să încerce să ia legătura cu ruda  care se presupune că a cerut banii, să se asigure că faptele sunt adevărate şi nu sunt pasibili să devină victimele vreunei înşelătorii.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

„Marcel Gentoiu” trage un semnal de alarmă în privința furturilor de bagaje din trenuri și gări (VIDEO)

Ema Roman

Tâlharul bătrânei din Piatră Neamț este recidivist

Redacția

Accident rutier pe E 85. Un bărbat a decedat, altul a fost grav rănit

Redacția
Încarcă...