NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O femeie care a solicitat ambulanţa, fără să spună că este infectată cu COVID-19, este cercetată penal

O femeie de 33 de ani din judeţul Argeş, care a solicitat o ambulanţă fără a preciza că este pozitivă la COVID-19, este cercetată penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a faptului că o femeie de 33 de ani, diagnosticată cu COVID-19, a solicitat intervenţia unui echipaj medical, fără a recunoaşte că este infectată cu noul coronavirus”, a anunțat Instituţia Prefectului Argeş, vineri, într-un comunicat de presă.

Potrivit autorităților locale, în ultimele 24 de ore, poliţiştii argeşeni au verificat 395 de persoane aflate în izolare. De asemenea, au fost controlate 158 de societăţi comerciale, au fost legitimate 307 persoane şi au fost verificate 173 de autoturisme.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

În plus, jandarmii au aplicat trei amenzi în valoare de 1.500 de lei şi şapte avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecţie.

Pompierii argeşeni au verificat 94 de societăţi comerciale şi 710 persoane fizice, dintre care 51 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecţie individuală, fiind aplicate 50 de avertismente şi o amendă de 500 de lei.

digi24

loading...
Advertisements

Related posts

VIDEO: Șeful Aeroportului Iași și-a dat demisia

Redacția

Bolnavii cronici, dependenți de tratament vitale în spital, în pericol. Semnalul de alarmă tras de membrii COPAC

Redacția

Gruia Stoica cere eliberarea pentru ca este postul Pastelui: Este ireal ce se intampla

Redacția
Încarcă...