RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Gravidă moartă în timpul transferului între spitale. Manager: „Azi am avut un caz halucinant”

Managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, vorbește despre „un caz halucinant” pe care l-a avut joi. Este vorba despre cazul unei femei gravide, depistate cu COVID-19, care a decedat în timpul transferului de la Arad către Timișoara. Managerul spune că atât femeia, cât și fătul puteau fi salvați, dacă o simplă intubare ar fi fost făcută la timp.

Tânăra de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, urma să fie transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, dar a făcut un stop cardio-respirator în ambulanță și a fost redirecționată către Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara. Din păcate, pacienta a suferit încă trei stopuri cardio-respiratorii în UPU, iar ultima dată nu a mai putut fi salvată. Atât ea, cât și fătul au decedat.

„De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze, a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre, a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI”, explică managerul Spitalului Județean Timișoara, într-o postare pe Facebook.

„Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt”, mai spune managerul.

  

„Astfel de întâmplări sunt oripilante și de neacceptat!”, conchide Raul Pătrașcu.

digi24

Related posts

Kelemen Hunor: Toţi vom face efortul necesar să îi convingem pe olandezi că merităm în Schengen

Redacția

Los ataques de Rusia contra la red energética ucrania dejan a Moldavia sin luz

Redacția

250 de ani de știri, astăzi gratuit. Arcanum Digiteca, biblioteca online cu care te plimbi prin timp [P]

Redacția
Încarcă...