RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

O elevă face bani frumoşi de pe internet, jucându-se inteligent (Galerie Foto)

O elevă de la Colegiul „M. Sadoveanu“ din Paşcani a descoperit un hobby care a ajutat-o să se dezvolte în plan personal, dar şi să câştige primii bani.

Bianca Aelenei, preşedinta Consiliului Elevilor de la colegiul păşcănean, s-a familiarizat cu arta rulării hârtiei (quilling), urmărind diverse site-uri şi tutoriale pe youtube. Primele felicitări, tablouri şi rame foto cu flori confecţionate din hârtie rulată le-a realizat anul trecut, în ianuarie, din dorinţa de a-şi valorifica timpul liber. „Îmi doream să fac ceva util cu timpul meu liber, nu doar să-l pierd fără rost, însă nu ştiam exact ce puteam face. Din întâmplare, am văzut pe internet câteva imagini cu creaţii quilling, mi s-au părut foarte interesante şi deosebite şi mi-am zis că aş putea încerca şi eu. Am făcut rost de materialele necesare şi aşa a început totul. După ce mi-am dat seama cum se lucrează, am început să creez după propriile mele idei, descoperind astfel metode noi de lucru“, a povestit Bianca.În câteva luni, au apărut şi cei interesaţi să-i cumpere tablourile, pentru care nu solicită mai mult de 45 de lei. „Cererea m-a determinat să încep să vând! Oamenii vedeau ceea ce lucrez şi au început să-mi ceară să le fac tablouri sau rame pentru fotografii cu nuanţele lor preferate, de exemplu, sau să-mi ceară cât mai multe modele noi, astfel ajutându-mă şi pe mine să-mi dezvolt tehnica în continuare. Tablourile – şi nu numai – au fost cumpărate de mai multe categorii de persoane, de la prieteni la profesori, de la tineri la vârstnici, de la cunoscuţi la necunoscuţi. Sunt încântată de faptul că unele creaţii de-ale mele au ajuns până în Anglia şi Canada, unde au fost, de asemenea, apreciate sau poate chiar mai mult. S-au mirat foarte mult de preţul pe care-l au şi mi-au spus să le vând mai scump, pentru că nu se merită atâta muncă la un preţ aşa de mic! Străinii ar plăti mult mai mult pentru un tablou de genul acesta decât românii, care fie poate nu au banii necesari pentru a cumpăra, fie nu au spiritul recunoaşterii şi aprecierii artei în general“, a subliniat Bianca.Cea mai mare parte a banilor câştigaţi din vânzarea creaţiilor sale, pe care le popularizează mai ales pe facebook, o investeşte în noi materiale. Tânăra recunoaşte că s-a dedicat acestei pasiuni nu atât pentru a câştiga bani, cât pentru a-şi dezvolta noi abilităţi.Lucrând şi câte 5-6 ore la un tablou de dimensiunea A4, fiind ajutată şi de mama sa, Bianca a învăţat să aibă răbdare şi să fie mai organizată. „De când lucrez, am devenit mai organizată şi ordonată. Mă gândesc la priorităţi mai întâi şi la lucrurile care sunt mai greu de realizat sau necesită mai mult timp şi încerc să le fac pe acelea prima dată. În plus, faptul că ai un hobby, că lucrezi manual în general te face să te simţi bine şi special, iar acest lucru este valabil şi în cazul meu“, a concluzionat Bianca.

  

sursa ziarul de iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

O zi inedită la Agrocomplex Lunca (FOTO)

Redacția

Curs festiv Colegiul ”Mihail Sadoveanu”, Promoția 2021 (VIDEO)

Oana Cordoneanu

ELEVĂ A COLEGIULUI NAȚIONAL ”MIHAIL SADOVEANU” PAȘCANI PREMIATĂ LA CONCURSUL DE VOLUME COLECTIVE DE PROZĂ ”IONEL TEODOREANU”

Redacția
Încarcă...