NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O bucată de rachetă a căzut în bucătăria unui sătean din Scobinți pe la ora 21:30

O bucată de 60 cm dintr-un tub al rachetei a spart acoperişul unei case. În mod normal, racheta trebuie să se dezintegreze în bucăţele minuscule, inofensive. Bucata mare căzută putea însă ucide pe cineva.

 

O bucată dintr-o rachetă antigrindină lansată de la centrul antigrindină din Hârlău (Maxut) a căzut pe o casă din satul Sticlăria, din comuna Scobinţi, la circa 8 kilometri distanţă, în linie dreaptă. Incidentul a avut loc alaltăieri, în jurul orei 21.30, în timpul unei furtuni care s-a abătut asupra zonei.

  

Din primele informaţii, lansatorul de rachete aparţinând Centrului Antigrindină Iaşi a lansat 14 rachete, dintre care 12 au fost mici şi 2 mari. Una dintre acestea nu a explodat în atmosferă în bucăţi minuscule, aşa cum ar trebui, iar o bucată mare a căzut pe casa săteanului. În mod normal, racheta ar fi trebuit să se dezintegreze în 800 de bucăţi, acestea fiind practic inofensive.

„Aseară, pe la ora 21.30, am fost sunat de către proprietarul casei, care m-a anunţat că un tub de la o rachetă a pătruns prin acoperişul de azbest al casei şi a ajuns în bucătărie. Am plecat imediat la locul respectiv, este o casă mai sărăcăcioasă… Am văzut bucata de rachetă. Era cam de vreo 60 de centimetri, şi a ajuns pe podeaua de lut a casei. Proprietarii se aflau afară, în bucătăria de vară, probabil că mâncau. Am anunţat autorităţile, iar astăzi dimineaţă au venit cei de la minister şi au ridicat bucata de rachetă. Au venit astăzi reprezentanţi ai producătorului rachetei, şi ai Centrului de Antigrindină, care au deschis o cercetare în acest caz“, a precizatGheorghe Hriţcu, primarul localităţii Scobinţi.

O primă ipoteză în acest caz ar fi calitatea proastă a rachetei.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pășcănean arestat la domiciliu pentru infracțiuni la regimul rutier

Oana Cordoneanu

Stagiu de pregătire a luptătorilor S.A.S. din zona Moldovei, la Iași (FOTO)

Redacția

Accident rutier la Gâștești: Trei mașini implicate, 7 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale (FOTO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site