NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

100 de albine au tăbărât pe un ieșean. Peste 60 l-au înțepat, lăsându-l aproape mort

Acesta adormise pe iarbă, într-un loc public din Târgu Frumos, iar albinele tăbărâseră cu zecile pe el, medicii numărând circa 60 de ace. A intrat în şoc anafilactic.

 

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Târgu Frumos a ajuns la spital după ce a fost înţepat de 60 de al­bine care s-au năpustit asupra lui. Medicii echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), substaţia Târgu Frumos, l-au găsit pe a­cesta întins pe iarbă într-un loc public, cu peste o sută de albine asupra lui şi cu 60 de înţepături cu ac rămas în tegument. De asemenea, aceştia susţin că bărbatul era beat, emanând halenă alcoolică. Echi­pajul medical a fost şi el la rândul luiatacat de albine, reuşind totuşi să scape fără înţepături.

  

„Pacientul era conştient, stabil hemodinamic, fiind salvat de intervenţia de urgenţă a ambulanţei. După acordarea asistenţei medicale de către echipajul ambulanţei a fost transportat la Spitalul Sf. Spiridon, pentru investigaţii de specialitate“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spridon“ susţin că, după ce acesta a ajuns la spital, a intrat în şoc anafilactic, prezentând crize comiţiale, însă după administrarea tratamentului a părăsit UPU fără aviz me­dical. Şocul anafilactic apare ca o reacţie dintre substanţa străină in­trată în corp şi unele globule albe. Odată cu intrarea substanţei în corp, se produce un edem laringian cu blocarea căilor respiratorii, iar tensiunea sca­de.

„E ca şi cum persoana respectivă este strânsă de gât şi sângele nu mai circulă, iar atunci inima se opreşte“, a explicat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD în cadrul Spitalului „Sf. Spiridon“ din Iaşi.

Cazurile de şoc anafilactic sunt cunoscute în medicină ca fiind urgenţe de gradul 0, în care intervenţia medicală trebuie să fie extrem de rapidă.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Stocul de sânge, aproape inexistent la Iași!

Redacția

85 persoane, plasate în carantină în judetul Iași. 636 persoane, izolate la domiciliu

Redacția

Peste 900.000 de români s-au programat pentru vaccinare împotriva COVID-19 în etapa a doua

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site