RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

România va împrumuta 175 milioane euro pentru construcţia de locuinţe ANL

România va împrumuta 175 de milioane euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) pentru construcţia de locuinţe ANL destinate persoanelor sau familiilor tinere, costul proiectului fiind de 250 de milioane de euro, din care finanţarea BDCE reprezintă 70%.

 

Guvernul mai propune Parlamentului aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea unui proiect de construire/renovare/modernizare a unui număr de aproximativ 6.990 de locuinţe destinate închirierii de către persoane şi familii tinere, ale căror venituri nu permit închirierea unei locuinţe de pe piaţa liberă.

  

“Costul total net estimat al Proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanţa până la 70% din costurile totale eligibile ale Proiectului. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi surse proprii ANL – 37,5 milioane euro, şi din bugetele locale – 37,5 milioane euro”, se spune într-un comunicat al Guvernului.

Proiectul va fi implementat în perioada 2016-2020. Beneficiarii proiectului vor fi persoanele/familiile tinere cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuinţe şi vor fi selectaţi de comisiile sociale ale consiliilor locale din judeţe.

Împrumutul BDCE are o perioadă de rambursare de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de maximum 5 ani, şi va fi acordat în condiţii avantajoase de piaţă pentru România.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

ANRE face verificări la companiile de distribuție a energiei electrice, în urma plângerilor legate de facturile mari

Redacția

AFM amână din nou lansarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate

Redacția

Preţurile caselor din Iaşi au urcat cu doar 1,3%

Redacția
Încarcă...