NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Norvegienii aduc din nou la Pașcani cadouri de Crăciun, la 20 de ani de la înființarea fundației

Anul acesta, asociația nonguvernamentală Go Care din Norvegia împlinește 20 de ani de existență și 10 ani de activitate în România, respectiv municipiul Pașcani. Sâmbătă, 17 noiembrie, va avea loc o întâlnire festivă în Bergen, Norvegia, oraș înfrățit cu municipiul nostru.

 „Asociaţia Nonguvernamentală “Alternative 2008 – Paşcani” are o colaborare cu fundația Go Care din Norvegia de trei ani de zile și împreună am desfășurat diferite acțiuni filantropice. An de an Fundația trimite reprezentanți în România, împreună cu  președintele acesteia Harry N. Samuelsen, și aduc cadouri pentru copiii defavorizați din județul Iași. Anul acesta împlinesc 20 de ani de la înființare și 10 ani de când colaborează cu instituțiile din zona noastră. Am făcut o propunere la Primăria Pașcani, să trimită un mesaj, eventual o persoană care să înmâneze o diplomă președintelui Harry și așteptăm răspunsul aceste zile.  Pe data de 20 decembrie vor aduce din nou cadouri pășcănenilor”, ne-a declarat Liviu Vasile, director executiv  Asociaţia Nonguvernamentală “Alternative 2008 – Paşcani”.

Fundația Go Care a ajutat foarte mult Spitalul Municipal Pașcani. Aceștia au adus tot felul de materiale sanitare. În semn de respect, pentru buna colaborare și ajutorul oferit de norvegieni, conducerea unității sanitare va trimite o Diplomă de Excelență. În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, reprezentanții acestei fundații au venit cu mii de pachete de cadouri pentru familiile nevoiașe din Pașcani și împrejurimi.

  

„Spitalul Municipal a beneficiat de un sprijin desebit și ajutor din partea acestei fundații, un bun prieten al spitalului fiind Harry Samuelson. A venit personal și a văzut care sunt nevoile noastre, ne-a ajutat cu dotarea și amenajarea spălătoriei, pentru bucătărie cu utilaje și în toate secțiile spitalului a adus cu mobilier sanitar, paturi, noptire, suporturi perfuzii, generatorul,materiale sanitare. Vom marca acest eveniment din partea noastră și vom oferi o Diplomă de Excelență pentru domnul Harry care va fi trimisă în Norvegia la întâlnirea festivă” , ne-a declarat dr.Diana Acsinte, director medical Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

In februarie, a scazut rata somajului in judetul Iasi

Redacția

Femeie din Cristești băgată în spital de concubin

Oana Cordoneanu

Un bărbat și-a fracturat coloana după ce a căzut din căruță și a fost călcat de atelaj

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site