NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noi condiții pentru turiștii români care vor să intre în Belgia, de la 1 august

Ministerul Afacerilor Externe anunță că Belgia a revizuit condițiile pentru turiștii români care vor să intre în această țară, de la 1 august.

Astfel, potrivit MAE, cetățenii români care vor să ajungă în Belgia, de sâmbătă, sunt obligați să completeze anterior intrării pe teritoriul acestei țări un formular online, Passenger Locator Form, care poate fi accesat la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Sunt exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului) și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore.

MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia să consulte informațiile publicate pe site-ul autorităților belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en .

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51902, http://bruxelles.mae.ro/ și https://www.mae.ro/.

observator

loading...
Advertisements

Related posts

Românii vor avea o nouă zi de sărbătoare naţională

Redacția

Lista țărilor europene care au impus restricții pentru cetățenii români

Redacția

Agentiile de turism acuza preotii ca organizeaza pelerinaje ilegal

Redacția
Încarcă...