RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Nepot al comandantului Poliţiei Paşcani, snopit în bătaie. Mama victimei regretă că a apelat la ajutorul autorităţilor (VIDEO)

Cartierul Fântânele a fost vineri seara scena unui eveniment greu de imaginat. Mama unui tânăr a solicitat un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă întrucât fiul său era foarte nervos. La faţa locului a ajuns, în schimb, mai întâi un echipaj de la Poliţia Municipală. Unul dintre agenţi l-ar fi bătut cu bastonul pe cel recalcitrant. Victima este rudă cu comisarul şef Mihai Năcuţă, comandatul Poliţiei Paşcani, mama sa fiind vară dreaptă cu acesta.

Constantin Sălceanu, de 29 de ani, cel care acuză poliţiştii de agresiune, a venit în seara zilei de 31 iulie la locuinţa mătuşii, acolo unde stă de o vreme. Tânărul susţine că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar din cauza faptului că nu găsea cheia de la cameră, a devenit nervos şi ţipa. Mătuşa lui care se afla în casă a sunat speriată la mama tânărului, iar aceasta din urmă a cerut ajutorul autorităţilor.

Constantin Sălceanu povesteşte:  “Am văzut că în curte au intrat în fugă doi poliţişti. Unul a scos pistolul, iar asta m-a speriat foarte tare. Am luat-o la fugă spre grădină să mă ascund. M-au prins lângă păpuşoi, m-au legat cu mâinile la spate şi m-au bătut cu bastonul. Unuia îi spunea Petrică, iar mai târziu am aflat că este Câtea. Ulterior m-au târât prin curte şi urcat în duba Poliţiei”, susţine victima.

  

Calvarul ar fi continuat şi în maşina Poliţiei, acolo unde tânărul a fost lovit cu bastonul. M-a târât în dubă, iar acolo poliţistul a lovit iar cu bastonul. Le spuneam să nu mai dea în mine că mă doare, dar nimic. După ce am fost dus în sediul Poliţiei, au luat decizia de a mă duce la spital”, mai povesteşte Sălceanu.

Motivul pentru care poliţiştii au intervenit în forţă, ar fi acela că tânărul avea în mână o coasă, iar oamenii legii au crezut că el a săvârşit o faptă gravă. Mama acestuia şi sora sa confirmă cele întâmplate: “Am cerut ajutor pentru că era foarte nervos. Poliţia a venit mai întâi la noi la casă, după care Ambulanţa. Poliţia a intrat în curte şi s-au dus în spate după el. Ulterior am văzut că îl cară la dubă, după un timp. Nepotul meu nu era în starea în care se afla când l-au luat poliţiştii din grădină. Nu avea mâinile rupte şi nici nu era vânăt. De altfel, când am urcat în maşina Poliţiei să merg la declaraţii, fiicei mele i s-a făcut rău de la sângele de pe banchetă”, spune mătuşa celui agresat.

Conform celor povestite de familia Sălceanu, în aceeaşi noapte, tânărul a fost dus la Spitalul de Psihiatrie din Iaşi, dar medicii de acolo au refuzat să îl interneze, din cauza leziunilor de care suferea, fiind redirecţionat către Spitalul Sfântul Spiridon. După ce a primit îngrijiri medicale, tânărul şi mama sa au venit acasă, apelând la mila semenilor.

În decursul zilei de 2 august, Constantin Sălceanu a depus o plâgere la IPJ Iaşi împotriva poliţiştilor care au ajuns la faţa locului. El mai susţine că în trecut a fost amendat fără motiv de poliţişti: Eu eram în Italia la muncă, iar în 2011 şi 2012 am primit amenzi. Nu este posibil aşa ceva”, mai spune Constantin Sălceanu.

Biroul de Presă din cadrul IPJ Iaşi nu a putut confirma dacă a fost sau nu depusă plângere de către cel agresat.

{youtube}L00xWPc2FGk{/youtube}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Tinuti in grajd, mai rau ca animalele. Parintii i-au omorat pe acesti micuti intr-un mod socant (FOTO)

Redacția

Moțca: Cel mai mare escroc din Moldova, şeful temuţilor “Londonezu” şi “Pulifrici”, a dat o nouă lovitură

Redacția

Bărbat de 58 de ani găsit mort într-o fântână

Redacția
Încarcă...