NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Municipiul Pașcani ar putea avea birou pentru emiterea permiselor auto

 

 

Municipiul Pascani ar putea beneficia de un punct de lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor. Pentru ca cei din zona Pascani sa nu mai bata drum pana la Iasi, s-a cerut ca un astfel de punct sa fie deschis in al doilea oras al judetului. Reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au aratat ca au luat in calcul o astfel de procedura.

 

„Pe fondul cresterii considerabile, in ultimii doi ani, a numarului de solicitari din partea cetatenilor si implicit a volumului de munca, la nivelul serviciului public comunitar in discutie au fost adoptate mai multe masuri de eficientizare a activitatii, precum implementarea unui sistem de programare online pentru eliberarea permiselor de conducere, a certificatelor de inmatriculare si a autorizatiilor de circulatie provizorie, masura care a avut drept rezultat reducerea timpilor de asteptare la ghiseu, prelungirea programului de lucru pe anumite segmente de activitate si intervale orare ori de cate ori a fost necesar, precum si efectuarea de demersuri pentru ocuparea functiilor vacante prin incadrare directa sau prin transfer al unor lucratori din cadrul altor unitati ale Ministerului Afacerilor Interne”, au aratat reprezentantii Ministerului.

Acestia au mai mentionat ca in ultimii ani s-au emis peste 4.600 de certificate de inmatriculare in zona Pascaniului. „De asemenea, lucratorii SPCRPCIV Iasi desfasoara saptamanal, o zi pe saptamana, examinari practice pentru obtinerea permisului de conducere pentru candidatii din municipiul Pascani si zonele limitrofe. In ultimii trei ani, Serviciul a emis, la solicitarea persoanelor fizice si juridice din municipiul Pascani, un numar de 4.660 certificate de inmatriculare, ca urmare a efectuarii operatiunilor de inmatriculare/transcriere, precum si in cazul solicitarii unor duplicate in situatia pierderii/furtului/deteriorarii/modificarii datelor inscrise in aceste documente. Pentru celelalte localitati au fost emise un numar de 93.236 certificate de inmatriculare in aceleasi conditii precum cele mentionate mai sus. Totodata, mentionam ca, la data de 21.11.2018, potrivit datelor extrase din Sistemul Informatic National de Evidenta a Permiselor de Conducere si Vehiculelor Inmatriculate, la nivelul municipiului Pascani sunt 12.862 posesori de permise de conducere, iar la nivelul celorlalte localitati mentionate in solicitare sunt 22.989 posesori de permise de conducere”, se mai arata in raportul Ministerului Afacerilor Interne.

In plus, cei de la Minister au mai mentionat si ca infiintarea unor birouri teritoriale ale serviciilor ce tin de permisele auto si inmatriculari au fost luate in calcul  pentru perioada urmatoare.

„S-a luat in calcul extinderea serviciilor oferite cetatenilor, inclusiv prin infiintarea de birouri teritoriale ale serviciilor publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, acest aspect presupunand alocarea de resurse financiare si umane suplimentare considerabile, extinderea infrastructurii informatice securizate, precum si asigurarea echipamentelor necesare derularii corespunzatoare a activitatilor specifice”, se mai arata in adresa respectiva.

sursa www.bzi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

O femeie din Pașcani riscă dosar penal pentru însușirea unui telefon găsit pe stradă, pe care nu l-a predat Poliției

Diana Marcu

Accident cu o victimă în apropiere de Palatul lui Cuza de la Ruginoasa

Marius Parteni

13 septembrie, ultima zi de înscriere pentru posturile scoase la concurs în cadrul IPJ Iași

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site