RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Motivele pentru care deputatul Petru Movilă a demisionat din PDL

Petru Movilă și-a depus astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia din cadrul Partidului Democrat Liberal, anunțând că se înscrie în Partidul Mişcarea Populară. Parlamentarul de Iași a transmis mass mediei un comunicat de presă prin care și-a exprimat motivele pentru care a demisionat din partid.

Iată conținutul declarației:

Am luat această decizie după aproape 24 de ani în acest partid. Sunt unul dintre membrii fondatorii ai PD Iaşi, şi în toată această perioadă am derulat, sub sigla PD şi PDL, proiecte de succes pentru judeţul Iaşi. Institutul Regional de Oncologie, SMURD Iaşi, înfrăţirea Iaşului cu Chişinăul, comisia de anchetă privind stoparea privatizării Antibiotice SA, sunt doar câteva dintre proiectele care-mi poartă semnătura.

  

Ȋnsă, evenimentele din ultimii doi ani, schimbarea mea din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene după ce am câştigat alegerile interne într-un mod corect şi democratic , opoziţia împotriva USL pe care am făcut-o aproape de unul singur, votul consilierilor local ai PDL Iaşi pentru evacuarea din spaţiul pe care-l ocup de nouă ani de zile, au făcut ca astăzi să-mi anunţ demisia din PDL.

Îmi continui munca alături de o parte din oamenii cu care am construit tot ce se vede astăzi. Voi activa ȋn Partidul Mişcarea Populară şi alături de preşedintele Eugen Tomac voi duce mai departe proiectele pe care le am începute la acest moment.

Nu mă încadrez în caracterizarea pe care liderii PDL au făcut-o celor 15 parlamentari care au decis că drumul lor trebuie să continue alături de PMP.  Am făcut opoziţie împotriva USL, nu am avut conflicte cu partidul, am muncit la alegeri pentru ca filiala Iaşi să fie peste media partidului la  nivel naţional şi sunt unul dintre cei mai activi parlamentari la nivel naţional şi deputatul de Iaşi cu cele mai multe proiecte de lege devenite legi.

În cei 24 de ani, PDL a fost familia mea:  am crescut împreună, ne-am maturizat împreună, ne-am format ca oameni politici, am crescut de la 5 la sută şi am ajuns să guvernăm împreună şi ne-am întors în opoziţie.

Toate acestea nu puteau fi posibile fără susţinerea puternică a oamenilor din PDL, a membrilor de partid care nu apar în ziare sau la TV, dar care au muncit foarte mult pentru acest partid. Pentru acest lucru, le mulţumesc din suflet tuturor, şi fiecăruia în parte!

 
Le rămân recunoscător şi totodată îi aştept lângă mine la această nouă provocare politică numită Mişcarea Populară, pentru ca împreună să oferim o opoziţie puternică la USL Iaşi precum şi o alternativă corectă pentru electoratul de dreapta din judeţul Iaşi.

 deputat Petru Movilă 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Guvernul promite în Planul de Relansare Economică peste 3.000 de km de autostradă și drumuri expres până în 2030

Redacția

Neculai Rățoi se numără printre deputații care au semnat pentru pensii speciale

Redacția

Declarație politică: 96 de ani de la adoptarea Declarației de Unire a Basarabiei cu România

Redacția
Încarcă...