RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Răzvan Grecu

Mizele politice ale alegerilor locale

Indiferent de deznodământul lor, alegerile locale din luna iunie a acestui an vor avea măcar o victimă. Toată lumea știe că în PSD Pașcani sunt mai multe curente de opinie (elegant vorbind), iar inevitabil rezultatul alegerilor pentru funcția de primar va tranșa și lupta – de idei? – din acest partid. În acest moment două personalități din acest partid au strălucita  „idee” de a fi lideri de partid:  Florin Constantinescu, actualul președinte al organizației, și mazilitul din 2007, Dumitru Pantazi.

 Situația este simplă. Dacă Pantazi iese primar, automat Florin Constantinescu va fi schimbat din funcția de președinte al PSD. Asta așa, ca o poliță plătită de Pantazi pentru faptul că în 2007 i s-a aplicat o revoluție de catifea de către grupul mustăcioșilor, fiind surghinuit din fruntea partidului și împins sub umbra marelui urs. Fapt ce l-a costat atât pierderea președinției PSD Pașcani, cât și a alegerilor din 2008.  Această idee găsește susținere 100% la președintele PSD Iași, Gigi Nichita, care în urmă cu câteva luni a fost ronțăit de moliile înnebunite de naftalina aruncată pe piață de senatorul pășcănean.

De partea cealaltă, dacă Pantazi pierde alegerile din iunie, atunci își poate lua adio de la cariera politică. Mai întâi, pentru că locurile de parlamentari sunt deja ocupate, iar mai apoi pentru că senatorul Constantinescu vrea să-și întărească poziția în partid în vederea candidaturii sale la funcția de primar în 2016. Ca urmare se va forța pensionarea timpurie a lui Pantazi.

  

Nici primarul Grigore Crăciunescu nu stă bine dacă pierde alegerile. Acesta va fi ținut deoparte de funcțiile publice mai înalte de către Relu Fenechiu, liderul PNL Iași, cel care va vrea să-și mulțumească acoliții cu postul de deputat ce va rămâne vacant după alegerea lui Cristian Adomniței în funcția de președinte al CJ și în niciun caz nu îl va oferi pe tavă președintelui PNL Pașcani.

Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al liderilor mai sus amintiți, pe 10 iunie nu se joacă doar viitorul Pașcaniului. Fiecare dintre ei riscă mult pentru victoria în alegerile locale – șefia organizației și poate chiar viitorul lor politic. Au acumulat niște credite de la mai-marii din partid și colegii de organizație, iar scadența vine a doua zi după alegeri.

Related posts

Instigare la ce, domnule Pantazi? La democrație?

Răzvan Grecu

Ciubucăreală în locul normalității

Răzvan Grecu

Oferta ApaVital: aceeași Mărie, cu altă pălărie! Ce nu li se explică pășcănenilor de fapt!

Răzvan Grecu
Încarcă...