RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Zilele Comunei Todirești la a V-a ediție

Astăzi, 6 mai, comuna Todirești a fost în zi de sărbătoare. Conform datelor istorice, acum 160 de ani primii locuitori s-au stabilit pe aceste meleaguri. Deși  nu au o istorie foarte veche, zilele comunei Todirești au prins contur și anul acesta, ajungând la a V-a ediție. Astfel, locuitorii cu mic cu mare au venit in centrul comunei, unde au fost amenajate standuri cu diferite suveniruri. Tot aici, tinerii comunei s-au putut distra în iujuri.

 

Organizarea unui astfel de eveniment implică și sume de bani. Din acest punct de vedere cei mai mulți bani pentru Zilele Comunei au venit din sponsorizări, Consiliul Local asigurând 20% din bani.

  

Pe scena amplasată în centru, s-au urcat în prima faza, talentele locale care fie au recitat poezii, fie au cântat. În deschidere, începând cu orele 15.30 a cântat Maria Dragomiroiu, după care formația Nemuritorii.

Spectacolul a fost încheiat de Mario Buzoianu.

Studiind în detaliu monografia comunei Todirești, am stabilit acum 5 ani că această așezare se leagă cumva de luna mai. În această perioadă a anului s-au stabilit primele familii pe aceste meleaguri.  Am contribuit cu toții astfel încât și în acest an să putem organiza această manifestare” a declarat Vasile Buzatu, primarul comunei Todirești.

Related posts

Tătăruși: “Mica Bucovină” vă așteaptă la Zilele Comunei (VIDEO)

Marius Parteni

Copii din Heleșteni premiați la un concurs de bătut toaca (FOTO)

Oana Cordoneanu

Post vacant scos la concurs la Școala Gimnazială Valea Seacă

Redacția
Încarcă...