NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Miza lui Putin: Generalul Iarnă va redeveni aliatul Moscovei?

Întrucât iarna este încă departe, este deja evident faptul că sprijinul Occidentului pentru Ucraina, prin sancțiunile economice împotriva regimului Putin, este indicat ca fiind răspunzător pentru criza energetică și inflaționistă care lasă clasele de mijloc și inferioare în pragul unei crize de nervi, potrivit Diario de Noticias, citat de Rador.

Convoi de tancuri ucraineneFoto: Profimedia Images

Susținătorii Moscovei, fie de extremă-dreaptă, fie de extremă-stângă, joacă pe sofismul potrivit căruia popoarele democrațiilor occidentale nu ar trebui să sufere din cauza acestei crize și că asta se întâmplă doar pentru că guvernele lor le-au dus la război.

  

În cadrul acestui sofism, evident, apărarea Democrației nu intră în ecuație, deoarece radicalii nu o consideră esențială.

Advertisements

Este clar că războiul rezultat din invadarea de către Rusia a Ucrainei a înrăutăţit criza energetică și a alimentat o spirală inflaționistă în care limitarea majorității salariilor este singurul element care împiedică creșterea suplimentară a inflației.

Advertisements

Numai că această pierdere a puterii de cumpărare provocată de existența unor salarii care nu țin pasul cu inflația, dacă va continua, va sfârşi prin a fi folosită de populiștii aliați ai lui Putin pentru a submina încrederea cetățenilor în guvernele democratice pe care le-au ales.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

VIDEO: Eroarea fatală făcută la botezul bebelușului Iustin din Suceava

Redacția

Iohannis și von der Leyen, despre hubul umanitar din România: ”Va fi foarte complicat, complet funcțional în câteva săptămâni/ Ne bucurăm de tot sprijinul României”

Redacția

Ciucă, la 15 ani de la aderarea României la UE: „Expertiza şi finanţarea şi-au pus indisolubil amprenta” | VIDEO

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site